Loading...
Volonterski centar2023-07-12T15:15:07+02:00

ZAŠTO VOLONTERSKI CENTAR SKAC?

Sveti Ignacije je rekao da ljubav treba iskazivati više djelima nego riječima. Iz želje da naša ljubav bude djelatna nastao je Volonterski centar SKAC. Njegov je cilj promocija volontiranja i uključivanja mladih u konkretne i kontinuirane volonterske aktivnosti usmjerene na različite ranjive skupine društva.

Volontiranje se organizira u suradnji s ustanovama kojima su potrebni volonteri, kao i u samom SKAC-u, odnosno u njegovim aktivnostima i/ili projektima. 

Ono što karakterizira rad našeg Volonterskog centra su edukacije za volontere te redovito praćenje i kontakt. Iako radimo s potrebitima, projekt je usmjeren izgradnji mladih i ostvarenju vlastite autentičnosti. Pritom nam je važno da svaka osoba ima volontersko mjesto usklađeno s njezinim talentima i potreba zajednice.

U 2019. godini Volonterski centar je ostvario:

0
Volontera
0
Volonterskih sati
0
Partnera i suradnika
0
Volonterskih programa

Vijesti iz Volonterskog centra SKAC

Pročitaj što radimo, što doživljavamo, što ti nudimo

HEROJSTVO

Volonter ohrabruje za izvrsnost  i požrtvovnost u svim okolnostima

JEDNOSTAVNOST

Volonter djeluje konkretno i slobodno prema cilju

DOMIŠLJATOST

Volonter sustvara, otkriva i prilagođava se promjenama u svijetu

LJUBAV

Volonter stvara odnose, dariva sebe

Što volonteri kažu o volontiranju?

Upoznaj naše volontere, što rade i kako kroz svoja dobra djela doživljavaju najveće Dobro

Ta paradoksalnost (volontiranja ) ide i dalje jer kako je moguće da su jedne od najljepših uspomena u našem životu upravo one koje su bile izvan naše kontrole ili koje možda nisu išle po planu kako smo mi zamislili ili uopće nismo bili upoznati s planom…kako to?

Matej Deur

Naučila sam da ne vrijedi uvijek odbaciti ono što je na prvu nespojivo s nama, jer iako su nam u početku nedokučive Božje metode, uvijek su originalne. Traže od nas onaj korak više, traže odlučnost i prije svega povjerenje. Izazivaju nas da još jednom, još dublje, još čišće uzvjerujemo.

Dorja Prekratić

Ima nešto romantično i herojsko u tome, u davanju svog vremena i znanja bez očekivanja ičega zauzvrat. A ipak u svemu tome nešto dobijem, i nešto spoznam. Da odgovor svakog mog pitanja leži u Ljubavi.

Lidija Gojević

Rad s djecom u isto vrijeme iscrpljuje tijelo i intelekt te puni dušu. Ta nestašna djeca toliko oduševljavaju svojom jednostavnošću, radošću i voljom da su to nesvjesno prenosili i na nas animatore svaki put kad bismo se s njima vidjeli što nam je davalo snagu za svaki ponovni dolazak ondje.

Domagoj Pećar

Djeca su nam radosna lica mahala, a zatim su trčali za nama dok nismo stigli na odredište. Nisam očekivala toliko djece. Djeca su me integrirala u svoje društvo. Jest da su me stavili u kaznu i zatvor, ali nisu dopustili da stojimo sa strane, već su nas uključili u svoje igre.

Zlata Rakošec

ŽELIŠ VOLONTIRATI?

Možeš odabrati neku od sljedećih skupina

DJECA I MLADI

daruj vrijeme najmanjima, najradosnijima, najživljima

ODRASLI

usamljeni, s teškoćama, potrebni drugoga

STARI I NEMOĆNI

bolesni, nepokretni, nemoćni, sijedi i mudri

BESKUĆNICI

bez krova nad glavom, na koga li će je moći nasloniti?

Go to Top