Loading...
3D Formacija2022-07-07T23:35:26+02:00

ZAŠTO 3D FORMACIJA?

3D formacija je trogodišnji program cjelovitog ljudskog razvoja (preporuča se onima od 18 do 30 godina života). Cilj je omogućiti cjelovitu formaciju mladog kršćanina u svim sferama njegovog života i uključiti ga u lokalnu zajednicu sukladno njegovim afinitetima i talentima . Prva godina ide za naravnom zrelošću, druga omogućuje razvijanje duhovnog života po ignacijanskim metodama, a treća je svojevrsna platforma za uključivanje u društveni život.

1. GODINA – DUŠA

Prva godina za cilj ima zrelost na naravnoj razini, jer milost pretpostavlja narav. Dakle, Bog ti dolazi u sredini u kojoj jesi, tebi takvome kakav jesi… Što znači da se i tvoj duhovni život ne razvija mimo tvojih osobina i tvoga karaktera. Za izgradnju karaktera ključne su pak kreposti i to je srž programa. Pohađanje predavanja kao i grupni susreti omogućiti će sudioniku da stekne jasniju sliku o sebi, motivirati na izgrađivanje potrebnih kreposti, a imat će priliku vježbati kroz eksperimente… sve to vodi konačno i promjeni srca i spremnosti da odgovorimo na izazove života.

2. GODINA – DUH

Program druge godine 3D formacije temeljen je na prokušanim metodama i iskustvima hodočasnika: sv.Ignacija Loyole, a za cilj ima ponuditi mladome čovjeku sve potrebno na putu do svetosti kroz dublje upoznavanje osobe Isusa Krista i suživot s Njime u duhovnim vježbama. Ovaj program je idealan za sve koji tragaju za smislom i svrhom života, koji žele otkriti svoj poziv i poslanje, koji žele jasnoću u odlukama i veću odlučnost u življenju onoga što su odabrali.

Godina je osmišljena kroz tri faze: najprije vježbamo različite molitvene stavove, te se tako pripremamo za duhovne vježbe, nakon kojih slijede susreti s ciljem da omogućimo sudioniku ubiranje plodova duhovnih vježbi i pripremu za konkretan društveni angažman na trećoj godini.

3. GODINA – DRUŠTVO

SKAC ti želi poslužiti kao odskočna daska za pravi i istinski život, omogućiti ti uvjete da stekneš i daš svoje talente, znanja, vještine, osjećaje, maštu, svoje vrijeme. Treća godina 3D formacije događa se u svijetu. U tom svijetu ti imaš svoju konkretnu misiju, poslanje i apostolat. 3D formacija ti želi pomoći da ga otkrivaš i sve dublje i konkretnije živiš. Podršku ti pruža naš Volonterski centar. SKAC ne želi ovim programom tvoje talente zatvoriti u svom dvorištu, nego želi da sve što nudimo i imamo iskoristiš i nosiš u svijet. 

Jako je važno vidjeti istinu: ovdje se događa jedna šansa, moja šansa, moja zrelost, moja matura. Dolazim do mogućnosti da uspostavim odnos prema svijetu i odgovorim na njegove potrebe po načelu pravednosti. Da se ohrabrim i idem svijetu dati sebe, kao što je Krist meni dao sebe.

Program kreiramo zajedno kroz mjesečne susrete, a angažmani su uglavnom na području djela milosrđa, evangelizacije, poduzetništva, kulture, hodočašća itd.

NAŠE METODE

Uvođenje u iskustvo.

NOVOSTI

da ti život poprimi nove dimenzije!

PROČITAJ OSTALE NOVOSTI

PRIHVATI IZAZOV – UGRADI SE I TI U ŽIVOT SKAC-a

U SKAC-u je različitost darova najveće bogatstvo. Trebamo Vaše vrijeme, kontakte, kreativnost, iskustvo, materijalnu i financijsku podršku. Stalo nam je da naši podupiratelji sudjeluju u izgradnji SKAC-a i da budu nositelji promjene koju naviješta: ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE!
Zato vas pozivamo da prihvatite izazov i izaberete način na koji se možete uključiti u našu zajednicu:

PRIJAVI SE!
DONIRAJ
Ova stranica koristi ‘’kolačiće’’ (eng.cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenja posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete namjestiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite ‘’ Prihvaćam’’. Prihvaćam!