Loading...
72 sata bez kompromisa2023-09-25T22:45:46+02:00

72 SATA BEZ ČEGA??

72 sata bez kompromisa: Projekt koji je zaživio u deset europskih zemalja, u Hrvatskoj okuplja mlade od 2014. godine. 72 sata, tisuće volontera i stotine volonterskih akcija. Cilj projekta je promovirati volontiranje među mladima, potaknuti ih da budu pokretači promjena u svojoj lokalnoj zajednici i pokazati koliko se zajedničkim snagama može napraviti promjena u kratkom vremenskom periodu. Posebnost projekta je upravo u riječi beskompromisnost, ti samo daruješ svoje vrijeme, talente i radosti onima kojima je potrebno, a za sve ostalo brinemo mi. Uz nova znanja i vještine koje ćeš dobiti sudjelovanjem u projektu, iskusit ćeš i bogatstvo suradnje, prijateljstva, timskog duha, otkrivanje sebe na jedan drugačiji način

0
volontera
0
ostvarenih suradnji
0
volonterskih akcija
0
u Zagrebu

Novosti iz beskompromisnog svijeta

Pročitaj što radimo, što doživljavamo, što ti nudimo

UKLJUČI SE I TI

Želiš sudjelovati u najvećem volonterskom projektu za mlade? 72 sata ti se čini kao premalo i htio bi da traje duže? Ako ti je na srcu organizacija stotine dobrih djela koja će pokrenuti tisuće mladih, raditi u velikom timu i razvijati svoje vještine, okušaj se u organizaciji projekta i pridruži se timu od 30-ak volontera koji pripremaju projekt.

Vrste volonterskih akcija

RADNE AKCIJE

''Nalazim nebo usred lonaca i metli.'' sv. Stanislav Kostka

Uređivanje stambenih prostora potrebitim obiteljima i ustanovama, dječjih igrališta i parkova, bojanje, pospremanje, slaganje drva i ostali fizički radovi.

EKOLOŠKE AKCIJE

''Svi možemo dati svoj obol brizi za stvoreni svijet kao Božja stvorenja.'' Papa Franjo

Presađivanje sadnica, čišćenje okoliša dječjih domova, škola i vrtića, zajednički rad s korisnicima ustanova, krčenje šume.

SOCIJALNE AKCIJE

''Onima koji nas najviše trebaju moramo najviše iskazivati ljubav.'' sv. Franjo Saleški

Edukativne, zabavne i kreativne radionice, druženje s djecom, osobama starije živote dobi, beskućnicima, azilantima, izleti s korisnicima iz raznih ustanova

PODRŽITE NAS – DONIRAJTE

Kako bi projekt zasjao u punom sjaju, ozario mnoga lica potrebitih i socijalno ugroženih, potrebne su mu vaše donacije:

ŽELITE NAS PODRŽATI? SVOJU DONACIJU MOŽETE UPLATITI NA RAČUN HR9024840081502013756 ILI NAM SE JAVITE NA MAIL: 72SATA.MARKETING@SKAC.HR

Beskompromisni odgovori na česta pitanja

Potrebno je ispuniti prijavnicu na službenim stranicama projekta – www.72h.hr. Prijave se otvaraju sredinom rujna, a ako se želiš ranije uključiti u projekt, možeš se pridružiti organizacijskom timu SKAC -a u Zagrebu.

Projekt je namijenjen mladima, srednjoškolcima, studentima, radničkoj mladeži od 16 do 30 godina. Prijaviti se možeš individualno ili u grupi (3-10 članova).

Projekt započinje svetom misom, raspoređivanjem volontera na akcije i podjelom majica u četvrtak navečer, volonterske akcije će se održati tijekom petka i subote i završava  misom u nedjelju. Tako da projekt traje sveukupno 72 sata, a volonter može volontirati najviše 8 sati u jednom danu.

Posebnost projekta je beskompromisnost, odnosno ne može se utjecati na dodjelu volonterskih akcija. U prijavnici naznačiš svoje vještine, te prema tome bivaš raspoređen. Svoje volontersko mjesto saznaješ u četvrtak navečer.

U projektu sudjeluje na tisuće mladih u 11 gradova i na više od 450 volonterskih akcija. U kratkom periodu mladi rade djela milosrđa i pokazuju solidarnost prem najpotrebnijima i aktivno pridonose svojoj zajednici. Jedino trčanje koje možeš očekivati je ono na akcijama s razigranom dječicom 🙂

Ciljevi projekta

  • poticanje mladih na proaktivnost, inicijativu i društveni angažman

  • stvaranje atmosfere dobra u društvu i promicanje društvene solidarnosti

  • promocija volonterstva

  • evangelizacija kroz djela milosrđa usmjerena prema različitim skupinama ljudi

  • pomoć ljudima u potrebi i rad za dobro društvene zajednice

  • razvoj vještina i talenata mladih

  • sudjelovanje u izradi nacionalne strategije  i širenju projekta na kontinentalnu Hrvatsku

  • osvještavanje dostojanstva svakog čovjeka

  • podizanje svijesti o brizi za okoliš/prirodu

  • osnaživanje mladih za beskompromisno, altruistično i prosocijalno ponašanje

Go to Top