Vale je pravo Božje čudo još od svojega početka. Rekli su da neće hodati, a ona danas trči po Savskome nasipu. I u mnogočemu drugome Vale je veliki borac – hrabra, jaka i uporna – sa širokim osmijehom s kojim Vas susreće i koji joj se razvuče preko lica kada zapazi još jedan u nizu tragova providnosti, blagoslova i milosti u svijetu. Svojom pozitivnošću i mirom donese sunce i u dane kad vam se čini kao da stojite nad crnim ponorom i više ni u čemu ne vidite smisla.
Vale je velika podrška, mudra savjetnica i divna prijateljica. Ona je i vrsna kroatistica i komparatistica koja će u svakome tekstu naći biblizam i oduševiti vas svojim zaključcima. Možda ćete je pamtiti po kašnjenju na predavanja i dogovore, ali nikada po kašnjenju u trenucima kada vam je stvarno potrebna. Štoviše, zapamtit ćete je po tome što će tada biti prva uz vas. Neće joj biti teško niti u četiri sata ujutro snimiti poruku punu podrške, dobrih savjeta i ohrabrenja.
Uvijek revna u radu za spas duša i vjerna svome nebeskome Ocu, blagoslovom ispuni svaki tekst koji napiše, a svojim osebujnim, duhovitim i dubokim stilom pisanja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Dopustite da svojim riječima pronađe put i do vašega srca.