U ovom Evanđelju prikazana je snaga Božjeg Sina koja je nadvlada moć Sotone i njegovih zlih duhova. Prepoznajem li Božju milost kada me dotakne i očuva od dodira zloga?
Mislima mi prolaze sve situacije u kojima sam bila kušana i izmakla mračnom zagrljaju. Znam da to nisam bila samo ja, nego i čvrsta Božja ruka, koja me vodila na životnom putu. Riječi koje su mi kazale kako izabrati pravi put, put ljubavi te kako procijeniti kada reći ne, a kada da u pravom trenutku. Njegov glas pun ljubavi i topline usmjerio me u još topliji i nježniji zagrljaj.
– ,,Hvala Ti!”– Sada mogu reći da sam svim srcem zahvalna i cijenim svaki trenutak, koji je bio Božji blagoslov i milost, koja je pala s Neba na mene kako bi moj život bio ispunjeniji i radosniji.
No svaki dan je novi dan, pun kušnji, ali i radosti. Na meni je da odlučim hoću li biti poput svinjara, koji brinu za materijalne stvari ovoga svijeta i odbacuju Božju dobrotu… Ili ću svaki dan živjeti radosno sa zahvalim srcem i očima ljubavi gledati svijet?