Ljubimo li Isusa više nego majku ili oca, suprugu, supruga, sina ili kćer.. Što uopće znači ljubiti i da li se ljubav iskazuje i potvrđuje izgovorenom riječju, na papir stavljenim tekstom, instrumentom odsviranim notama..

Da nekoga istinski voliš znat ćeš onoga trenutka kad  budeš za tu osobu spreman učiniti i najveću žrtvu, odreći se samoga sebe, pa ako treba i život svoj dati.  U biti tada ćeš ga tek dobiti. Kako kaže jedan pjesnik: „Dok god možemo na preostalom mjeriti veličinu izgubljenog teško nam je, ali kada se jednom odreknemo svega onda osjetimo lakoću za koju nemamo imena“.

Na kalvariji je sve rečeno o ljubavi i kad promatramo Krista raspetoga shvatimo kako je ljubav bez križa prazna, a da je križ bez ljubavi pretežak. Otiđimo ponekad u podnožje kalvarije i učimo se o ljubavi. Da bismo istinski bili otac ili majka, sin ili kćer prvo moramo sve to imati u Kristu. Kad dobijemo Krista sve će doći na svoje mjesto i obiteljski odnosi će postati iskreni, srdačni, nećemo se pitati što mi drugi može ili treba dati, već ćemo upoznati ljepotu darivanja, ljepotu izgaranja za duše.