Listopad se polako bliži kraju, a taj famozni 7. tjedan nastave (čitaj: ~početak kolokvija~) samo što nije pred vratima.

Možda se zadnjih dana posebno pronalaziš u riječima one Šobićeve pjesme“ne morah na fakultet, al’ mi se omaklo”… gradiva je puno, literature još više, ne znaš od kud bi krenuo, a nekako ti se ni ne da i možda si već krenuo odbrojavati dane do Božića i ponovnog guštanja u maminoj kuhinji.

Razumijem te. Ono što se mora ponekad nam je zapravo najteže. Možda ti je teško učiti jer nemaš motivacije, možda nemaš radne navike i profesionalac si u prokrastinaciji, možda ti se čini da nemaš vremena jer uz studij radiš, treniraš, volontiraš ili nešto četvrto, a možda ni ne znaš kako učiti. Možda si u skupini onih koji su uspjeli odvaliti 12 – 17 godina školovanja, ali im se ne da učiti za stručni ispit ili ispit iz neke dodatne edukacije. Koji god razlog bio postoji način kako tome doskočiti.

Upravo o tome govorit će nam Dominik Borna Ćepulić, psiholog i asistent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Upoznat će nas s konkretnim i provjerenim tehnikama učenja, a podijelit će i nekoliko savjeta o upravljanju svojim vremenom bez čega je gotovo pa nezamislivo učinkovito učenje. Razbit ćemo i neke popularne mitove o učenju i motivaciji. Osim toga, govorit ćemo o studiranju kao privilegiranom vremenu koje je više od pukog učenja, kakav je to zdravi stav prema ocjenama i kakvu ulogu u svemu tome imaju naše želje.

Iako je predavanje prvenstveno namijenjeno studentima, vjerujem da može biti od koristi i učenicima srednjih škola kao i svima vama koji ste svoje akademsko obrazovanje službeno završili, ali evo čeka vas još stručni ispit, trebate učiti puno na svom poslu ili vas jednostavno ova tema zanima.

Pridruži nam se 11. studenog u 10 sati, u Ilici 28 i saznaj može li pijenje kave stvarno pomoći pri učenju.

Na radionicu možete i svratiti ako se nađete u blizini, ali vas molimo da se radi planiranja aktivnosti prijavite putem poveznice za prijavu. Poveznica će biti otvorena do 10.11.

Prije početka radionice i tijekom pauze, moći ćete se poslužiti kavom ili čajem, a i nakon radionice slobodni ste ostati podružiti se i pitati ako vas još nešto zanima.