Ovo ljeto nemoj zaobići Dumače ako se u svojim sijedim godinama, pod uvjetom dobre pameti ne budeš htio prisjećati onog najboljeg tjedna što si ga jedno ljeto proveo na dječjem kampu.
Onog tjedna kad si postao bogataš, a čaša ti se prelijevala od radosti, smijeha, igre i nestašluka.

33610110_1858052040892155_7465844567196041216_oOnog tjedna kad si u onom minijaturnom selu u kojemu je svaka kuća ista, otkrio nekolicinu dječjih lica i divio se njihovom umijeću postojanja.
Kad si upijao ljepotu Božje kreativnosti, a svakim pogledom koje bi ti dijete uputilo, srce ti je raslo do oblaka i odbijalo se natrag na livadu igre.
Onog tjedna kad su te djeca svaki dan naučila nešto novo, a znanje kojim su te punila bilo je slađe od sladoleda.
Onog tjedna koji si zaključio mišlju kako je život lijep kad se dijeli s drugima.
Onog tjedna kad si bio pun masnica od dječjih zagrljaja i u svakom trenutku prštao od života, okružen idiličnom prirodom, dragim volonterima, voditeljicama, kuharicama, duhovnicima.
Onog tjedna kad si se kupao u Kupi i nisi žalio za morem, a jedina briga ti je bila što će biti sljedeća igra.
Onog tjedna kad se u tebi probudila klica onog djetinjeg što si spremio u najnižu ladicu dok si se bavio ozbiljnim stvarima, ali si se uspješno prisjetio da je igra zapravo ozbiljna stvar, pa si odlučio, bez obzira na prihvatljivost prisutnosti igre u svojoj svakodnevici, svoje dane začinjati bar onim što ona sa sobom nosi

A što nosi, dođi otkrij u Dumače.

Volonterka Marija