Na poticaj pape Franje i biskupa, župnik župe Srce Isusovo p. Ivan Matić je u organizaciji s timom za beskućnike iz našeg Volonterskog centra odlučio obilježiti Svjetski dan siromaha. Tim povodom, u subotu 18.11.2017. u velikoj dvorani u Palmotićevoj organiziran je ručak s beskućnicima.

Volonteri su organizirali, pripremali, pozivali beskućnike i proživjeli zajedništvo s njima. Radost i beskućnika i volontera, zahvalnost jednih i drugih ispunjavali su dvoranu. Sva milina svijeta izlijevala se u žamoru, pjesmi i smijehu, i nemam sumnje da je Isus bio tamo jer jedino Njegova prisutnost donosi sve te plodove.

Papa Franjo je u propovijedi za Svjetski dan siromaha rekao: Siromašni su oni koji nam otvaraju nebeska vrata, oni su naša putovnica za raj. Naša je evanđeoska dužnost brinuti za njih.

Nakon ručka s beskućnicima, mislim da bolje razumijem ove riječi i zašto je Isus toliko htio da svoje srce otvorimo i pomažemo. U takvim otvorenim susretima izmjenjuje se ljubav, čijeg djelovanja na nas postanemo tek kasnije svjesni, koja nas čini plodnijim tlom za sjeme života.

A naš tim za beskućnike nastavlja dalje sa svojim radom, i zajedno s drugima koji već godinama brinu za siromašne rade nove planove.