Donosimo vam osvrt jedne volonterke nakon odlaska u Dumače. Riječi su suvišne, zato pročitajte tekst. Budite odvažni i prijavite se kako biste doživjeli pravi duh zajedništva.

Putujući vidjela sam velike gradove, impozantne građevine, široka prostranstva i neobične uličice, ali nigdje gdje je kročila moja stopa, nisam vidjela mjesto poput ovoga. Jedan veliki vrt, okružen potočićem i bezuvjetnom ljubavlju tri časne sestre krije u sebi pravo malo bogatstvo. Mjesto je to posebnije od svih mjesta na svijetu, jer ono u tako malo vremena postane dom, a ljudi koji tamo borave prava mala obitelj.

Na tjedan dana to mjesto postalo je čitav svijet. Dječica su kroz pet dana otkrivala pet kontinenata, upoznavala kulturu, običaje, učile se zajedništvu, međusobnom prihvaćanju i podršci. Obogatile su se primjerima svetaca koje su susretali na svom putu i koji svojim životom svjedoče potpunu predanost i pouzdanje u Boga. Pod dojmom Svjetskog prvenstva i na krilima pobijede Vatrenih, i mi smo odlučili na putovanje krenuti kroz šest hrabrih grupa. Iako je Livno dočekalo Zlatka Dalića, vrtom kod časnih sestara svaki dan trčale su grupe Modrić, Rakitić, Lovren, Rebić i Mandžukić praćene budnim okom grupe Subašić.

Anamaria Malešević

Kada: 24.-31.8.2019
Kako: Volonterski kamp u Dumačama namijenjen je mladima koji svoje vještine i interese žele realizirati u konkretnom radu s djecom i mladima.

Dob: 18-35

Dolazak/odlazak: Sudionici dolaze u svom aranžmanu.

NAPOMENE / SAVJETI

Svi sudionici kampa volontiraju kako na samom kampu, tako i prije njega, pripremajući se za vođenje programa. U dogovoru sa sudionicima bit će održane edukacije za provedbu različitih dijelova programa. Od sudionika se očekuje spremnost na rad s mladima i s djecom raznih uzrasta.

RIJAVA NA LINKU
Za sve dodatne informacije, javite se na: volonterski.centar@skac.hr

 

Više detalja na LINKU!