Ulazeći u duhovne vježbe zapravo ulaziš u igru s Bogom. Kao dijete s Ocem se igraš korsiteći maštu, razum i sjećanje, prepuštajući se blagom vodstvu Onoga koji te odgaja. Bog se želi igrati sa nama, kao otac sa svojom djecom, jer mi jesmo ovisni o Njemu, jer ne dohvaćamo cjelokupnu stvarnost, jer n ne možemo poimati sve što On poima, niti On to očekuje od nas. Pa kao što otac ili majka djecu kroz igru uče i brojeve i abecedu, tako nas Bog kroz igru uči zašto smo stvoreni, tko je On, kako s Njime možemo u slobodu i poniznost, te kako unići u Njegovu ljubav i tako sustvarati ovaj svijet.

Već je stvaranjem Bog se zaigrao. A vrhunac te igre dogodio se pri utjelovljenju i rođenju našega malog Boga. Božić nije došao kao veliki snažni super junak, nego je odabrao biti jedan od nas, doći kao nejače, posve ovisan o dvoje ubogih ljudi. Rastao je i igrao se, i učio i radio, i činio sve kao i mi da nam ukaže koliko je važno prihvatiti svoju čovječnost i svoje životne okolnosti.

Baš o ovome Božiću imaš priliku prihvatiti rođendanski poziv na igru. Božić te zove da ideš s Njime više u dubinu, da zajedno ronite u oceanu Očeve ljubavi. Želi ti pokazati koliko je duboka, i široka i visoka Božja ljubav. Želi pjevati i vježbati, šutjeti i razgovarati, grliti se i igrati, plakati se i smijati, slaviti i služiti s tobom. Ta rođendanska zabava odvija se u Hrvatskom Leskovcu kroz duhovne vježbe u šutnji u organizaciji SKAC-a. Više o uvjetima prijave i samom programu možeš pročitati ovdje: VIŠE u dubinu.