Započela je nova akademska godina, a s njom najavljujemo nove cikluse SKAC-ovih programa duhovnog vježbanja, po primjeru sv. Ignacija Loyolskog. iDOM je i ove godine pripremio nekoliko programa s kojima želimo vježbenicima da pođu ‘za upoznavanjem Božje volje’. Kako sam sv. Ignacije piše ‘da se sam Stvoritelj i Gospodin očituje svojoj odanoj duši, privijajući je u naručje svoje ljubavi i hvale i vodeći je onim putem na kojem će mu odsada moći bolje služiti’. 

VIŠE U DUBINU (duhovne vježbe u šutnji) – 29.12.2021. – 6.1.2022.

Svrha programa je omogućiti sudionicima ići više u dubinu odnosa s Bogom. Tome osobito doprinosi okruženje tišine jer se ove osmodnevne vježbe održavaju u šutnji. 

Prijave su otvorene od 24. listopada do 7. studenog 2021., a program se odvija od 29. prosinca 2021. do 6. siječnja 2022. u Hrvatskom Leskovcu kod Zagreba.

VIŠE OD ODLUKE (u svakodnevici ili vikend tečaj)

Svrha programa je pružiti podršku sudionicima u konkretnim odlukama i kroz to im pomoći da usvoje neke osnove ignacijevskog razlučivanja. Cilj je potaknuti sudionike da izvuku više od odluke, da uniđu više i dublje u odnos s Bogom. Program se može pohađati kroz 7 tjedana (u svakodnevici) ili kroz jedan vikend. 

  1. Za tečaj u svakodnevici prijave su otvorene od 8. studenog do 30. studenog. Kroz 7 tjedana sudionici će uz podršku voditelja i osobnog pratitelja vježbati kako odluke donositi s Bogom. Program se odvija utorcima, od 18. siječnja do 1. ožujka 2022., u 20h. 
  2. Vikend tečaj odlučivanja odvija se od 16. do 19. lipnja 2022. u Hrvatskom Leskovcu.  Prijave su otvorene u travnju.

VIŠE OD POKORE

Svrha programa je otkriti na kakvu vrstu pokore nas Bog poziva i kako uz pomoć raznih pokorničkih praksi unići više i gorljivije u odnos s Bogom. Prijave su otvorene kroz prosinac, a program se može pohađati kroz jedan od četiri ponuđena vikenda: 

  • 4. do 6. ožujka 2022.
  • 11. do 13. ožujka 2022.
  • 25. do 27. ožujka 2022.
  • 1. do 3. travnja 2022.

Nakon prijave za bilo koji od programa sudionici ulaze u pripremni proces sve do samog početka programa. Rade pomno odabrane predvježbe koje uključuju razne aktivnosti (opažanje, čitanje, pisanje, egzamen, eksperimente itd.).

Programi su namijenjeni mladima od 18 do 35 godina, a vode ih isusovci p. Tomislav Špiranec, p. Tomislav Rukavina, p. Boris Jozić te pratitelji (bogoslovi, časne sestre, laici).

Još jedan od SKAC-ovih programa je:

MOŽDA BAŠ ISUSOVAC

Svrha programa je omogućiti muškarcima okruženje u kojem će na ignacijevski način ući u razlučivanje o svom pozivu. Vikend se održava na lokacijama koje omogućuju upoznavanje provincije i apostolata Družbe Isusove. Voditelj je p. Tomislav Špiranec i suradnici, a program se odvija kroz tri vikenda:

  • 12. do 14. studenog 2021.
  • 7. do 9. siječnja 2022.
  • 18. do 20. veljače 2022.

Program je namijenjen muškim osobama koje razlučuju poziv i mlađe su od 40 godina. Prijave su otvorene kroz cijelu godinu na stranicama SKAC-a: PRIJAVA.

Za više informacija i mogućnost prijave na sve programe pratite www.skac.hr ili se javite upitom na idom@skac.hr.