U ovim bogatim božićnim danima pomalo je nezgodno pozivati na pokoru. Ali ako riječ pokora zamijenimo za umjerenost ili pak usporenost u kojoj odvajamo važno od nepotrebnog ili pozornost na ono što se od obilja nije vidjelo, onda je to svakodnevni poziv!

Pročitajte jednostavno iskustvo ‘Vikenda pokore’ jedne prošlogodišnje sudionice. Prepoznate li u njemu poziv, prijavite se na jedan od četiri vikenda pokore koji će se održati u ožujku 2022.

Vikend pokore dosta je utjecao na moj duhovni život. Prije svega, naučila sam prepoznavati i nalaziti Boga u svemu, u svakodnevnim aktivnostima i trenucima u danu, od cvrkuta ptica tijekom jutarnjeg razgibavanja, ispijanja čaja, slučajnih osmijeha sudionika, šetnje križnim putem, miješanja kruha, do zanimljivih kateheza, davanja mira tijekom mise i klanjanja.

Vikend pokore pomogao mi je također da lakše krenem postiti i pokazao mi je njegovu svrhu. Isto tako, prevladala sam neke svoje strahove i bolje upoznala sebe. Ono što i dalje nosim sa sobom i što me promijenilo je bivanje prisutnom u sadašnjem trenutku. Sad kad šećem gradom ili prirodom, sjetim se uvijek dignuti pogled i diviti se. Kad jedem i misli mi odu na sljedeći zadatak u danu, vratim misli i uživam u hrani. Prije mise saberem se za molitvu.

Post od previše hrane, sna, pričanja urodio je plodom jer sam se takva ispražnjena od svjetovnog mogla puno lakše predati Bogu i čuti njegov glas, kao i jasnije promatrati sebe, svoje misli i postupke.

Zbog svih ovih plodova koje i dalje vidim u svom životu, ovaj vikend bih preporučila svakome tko želi produbiti odnos s Bogom, bolje upoznati sebe, naučiti prepoznavati Božju prisutnost, u prirodi i tišini duhovno se obnoviti. 

Prijavite se na Vikend pokore putem POVEZNICE, a više informacija potražite na adresi idom@skac.hr.