Često nas u našim procesima odlučivanja omete strah od pogreške. Važno je tu zadržati svijest da zapravo prave odluke jesu one u kojima biraš između dva dobra. Birati zlo i nije mogućnost za nas koji slijedimo Dobro.

Dakle, biramo između dva dobra, i to je samo po sebi dobro. Ali nam se u procesu nameću različite želje i strahovi, razna privlačenja i odbijanja, prisile stvarne i izmišljene… Pa se u nama zavrti kaos misli, oluja emocija, vrtlog raznih nutarnjih pokreta i postaje sve teže razlučiti što je Božja volja za naš život.

Upravo to će biti tema tečaja razlučivanja VIŠE od odluke. Učit ćemo razlikovati misli, osjećaje i pokrete u nama kako bismo otkrili što nam Bog govori. Kaosi, oluje, vrtlozi i zbunjenosti mnogih vrsta upravo su Božji poziv da zastanemo te da pomno promotrimo što se događa u nama i oko nas. Da pažljivije donesemo odluku koja je pred nama. I iako smo u muci zbog intenziteta nutarnjih pokreta (osjećaja, misli, maštanja), baš je to prilika za rast. Rast u poznavanju nas samih. Rast u prepoznavanju onoga što je za nas vrijedno. Rast u odnosu s Bogom kojeg kroz sve to upoznajemo bolje i učimo prepoznavati i slijediti Njegov glas korak po korak.

Svaka odluka nije svrha sama sebi. A proces donošenja iste uvijek je nekakav Božji mamac za ulaženje u veću unutarnju slobodu, za ići u dubinu odnosa s Njime. I kada donesemo odluku to nije kraj. Tek je to početak pravog razlučivanja. Motrimo plodove naše odluke i po plodovima razlikujemo što je bilo od Boga a što ne. Iz toga učimo i rastemo u poznavanju Božjeg govora nama osobno. 

Važno je upustiti se u tu avanturu – odlučiti pa makar bilo što. Jer ne donositi odluke je isto neka vrsta odluke kako ćemo živjeti život. To je odluka koja te koči i ne da ti rasti.

Stoga, 

ako želiš više od odluke, 

ako želiš bolje upoznati sebe, 

ako želiš rasti u odnosu s Bogom, 

onda se prijavi na tečaj razlučivanja: VIŠE od odluke.