U tijeku su prijave za ‘Više od pokore’ – SKAC-ove vikend pripreme za korizmu u kojima se kroz različite oblike kroćenja učimo slušati nutrinu i pokori kao molitvi. Ovo je već peta godina otkako se ovi vikendi organiziraju, a slijede neki od dojmova prošlogodišnjih sudionika.

Korisno i dobro za korizmu, ali i za život općenito. Dobio sam priliku da spoznam kako se može živjeti na jedan umjeren i pažljiv način i to mislim da je najveći dar koji sam tamo dobio. Također kako uživati u malim stvarima za koje onda skužiš da uopće nisu male nego im samo ne pridonosiš dovoljno pažnje i zahvalnosti.

Ja bih spomenuo i naglasio riječ sadašnjost i ono što je p. Špiro rekao, budi tamo gdje su ti noge! Ja do zadnjeg trenutka nisam znao hoću li doći na vikend ili ne. Želja je bila tu i bila je velika kroz cijelo vrijeme pripreme za vikend pokore. U petak na poslu bilo je nevjerojatno stresno, intenzivno. Moje misli su kroz taj dan bile “izvrsno, idem u šutnju”, “ma ne mogu ja stići previše je posla”, “ah ipak mislim da ću stići” i tako u krug. Jako iscrpljujuće. U jednom sam trenutku samo pomislio da ću se bolje odmoriti ako jednostavno ostanem doma, provedem vrijeme sa svojima, odem pogledati Dinamo s bratom, jesti, piti kavu, odmarati. Bilo mi je previše svega, osjećao sam se kao da sam u velikom neredu, kao da ne trebam ići, da jednostavno ne želim i nemam snage tamo šutjeti s nepoznatim ljudima, čak se i moliti. Otišao sam. Otišao sam i primio sam toliko puno. A kako sam primio toliko puno? Koje je to iskustvo? E pa to je jedan jedini trenutak s Bogom, to je ona prisutnost i svjesnost tog trenutka, to je ono gdje nema ni sutra ni jučer, to je taj kratki trenutak istinske svjesnosti Božje prisutnosti, trenutak u kojem shvatiš, osjetiš kako Gospodin ljubi. Znaš ono kad uzmeš dijete u ruke, zagrliš ga, kad prisloniš njegov obraz na svoj obraz, kada ga maziš… tako Gospodin uzima tebe, tvoju dušu i srce….možda grubo zvuči, ali sva druženja s bližnjima, svi odmori, kave… Zbog tog trenutka se isplati ostaviti sve, otići i kad ti se iz dubine duše ne ide…

Vikend pokore, ali vikend nježnosti s Bogom. Iskustvo koje se ne može riječima izreći, nego se treba iskusiti. Vikend pokore bio je izvrstan uvod u korizmu, dao mi je alate da hodim bliže Bogu iz dana u dan nastavljajući neke aktivnosti s vikenda kao što su buđenje i tjelovježba, pravljenje kruha i prisniji dijalog s Bogom.

Kad sam se vratila kući samo sam u jednom trenutku stala i shvatila da se objektivno apsolutno ništa nije promijenilo, ali u meni se nešto promijenilo i znam da više ništa neće biti isto. Ovaj vikend dao mi je potpuno drugačiji pogled na stvarnost koju živim i potaknuo me da promislim o svemu. Sve aktivnosti koje smo radili, a koje su se činile tako banalnima, kao npr. hodanje spuštene glave ili podignute, disanje, beton Mirko, sve me to potaknulo da dublje promislim o svemu i vidim gdje sam ja u svemu tome. Rečenica koja mi je baš ostala u sjećanju je: Život je ples koji Bog vodi, pusti da te vodi. 

Pridruži nam se na nekom od četiri vikenda:

17. do 19. veljače 2023.
3. do 5. ožujka 2023.
17. do 19. ožujka 2023.
24. do 26. ožujka 2023.

Više o Vikendu saznaj OVDJE i PRIJAVI SE!