Jesen polako stiže, a s njom i nova akademska godina. Prve korake najbolje je učiniti s Bogom. Hodanje s Bogom nije nešto samo po sebi razumljivo i kroz povijest Crkve pokazalo se da su duhovne vježbe privilegirano vrijeme u kojem duša uči kako hodati više i bliže k Bogu, kako koračati za Njim. U tu svrhu Studentski katolički centar Palma poziva sve mlade od 18 do 35 godina da se 4. rujna prijave za duhovne vježbe u svakodnevici.

Priprema za iste održavat će se uglavnom online kroz rujan. Kandidati koji se pokažu spremnima biti će pozvani da nastave hod s Bogom u vježbama uz pomoć pratitelja. Čak da i obavite samo pripremu – već ćete sigurno ubrati koji plod za odnos s Bogom. Same vježbe su individualno davane, dakle svaki vježbenik ima svoga pratitelja koji mu prilagođava tempo i vrstu vježbi sukladno onome što zajedno prepoznaju kao smjer kojim Bog vodi. Nagovore će voditi pater Rukavina, župnik Marije Kraljice Hrvata na Sljemenu i dugogodišnji duhovnik SKAC-a. Pratitelji su iskusni pateri i laici koji prolaze dugogodišnju formaciju s isusovcima.

Za duhovne vježbe je potrebna raspoloživost da:

  • Odvajate vrijeme u rujnu za predvježbe o kojima vodite dnevnik u aplikaciji Notion;
  • Do siječnja jednom dnevno odvojite vrijeme za sat molitve i za egzamen na kraju dana;
  • U rujnu, a i za vrijeme obavljanja duhovnih vježbi, izdvojiti jedan dan u mjesecu za obavljanje nekog od ponuđenih eksperimenata;
  • Dolazite na razgovor s pratiteljem 20 minuta jednom tjedno (uglavnom u prostorima Palmotićeve 31, a dio njih je u prostorima Jordanovca 110 ili online s isusovcima iz inozemstva).

Ukoliko imate nedoumica da li je ovaj program za vas ili imate neka dodatna pitanja, slobodno se javite na idom@skac.hr. A ovdje evo nekoliko naznaka da možda Bog baš vas zove da jesen bude vaše privilegirano vrijeme pripreme za Novu godinu, za novi život, u kojem će On bit na prvome mjestu, a sve ostalo na svom mjestu:

  • Čeznete za jasnoćom o svome pozivu i poslanju;
  • Trudite se otkriti kako Bog govori, ali vas vaša iskustva zbunjuju i nemate sigurnost da je to On;
  • Želite urediti svoju svakodnevicu tako da u svemu živite s Njim;
  • Tražite iskustvo Božje osobne skrbi i nježnosti prema vama;
  • Vapite za slobodom i iskustvom prave ljubavi;
  • Imate već neko iskustvo Božje blizine i želite ga produbiti.

Od vas se traži da uložite 15 minuta za ispunjanje prijavnice, te pola sata dnevno u rujnu, a po sat vremena od listopada do prosinca – a dobivate vječnost! Ako ste za iskustvo punine života, onda pratite stranicu skac.hr i 4. rujna prijavite se za SKAC-ove  duhovne vježbe u svakodnevici ‘U dubinu’.