U tijeku su prijave za ‘Više od pokore’ – SKAC-ove vikend pripreme za korizmu u kojima se kroz različite oblike kroćenja učimo slušati nutrinu i pokori kao molitvi. Više o Vikendu i zašto se prijaviti govore prošlogodišnji sudionici.

Rekla bih da je neobično i teško, ali bih preporučila. Ja sam otišla zato što ne volim neugodnost, uvijek idem na mjesta gdje je puno buke, sadržaja, pjesme, osjećaja, ugode, sunca, kavica. Ovo je bilo sve suprotno, htjela sam namjerno napraviti nešto što ne volim da i tamo vidim kako izvući nešto lijepo, još moram to otkriti. Sama sam sebi najveći neprijatelj.

Ovaj susret je bio klasičan ignacijveski susret valjda, poput modrava i poput poke salate koju je prošli tjedan naručila kolegica s posla. kombinacija riže, višanja, kupusa i kozica. nespojiva, a ipak na određen način funkcionira i svaka namirnica pridonosi na svoj način, nisi siguran je li ju obožavaš ili ti se ne sviđa, ali je nesumnjivo jako zdrava i dobra. tako i ovo: od gaženja do monaške molitve srca, obuhvaća cijelu osobu i izgrađuje ju u svim aspektima.

Meni je stvarno najveći blagoslov imati mogućnost isključiti mobitel i maknuti se od svijeta. Tim činom dobiješ priliku biti sa sobom, Bogom i pritisnuti “pauzu” da se vratiš na tvorničke postavke. Čini mi se to prevrijedno i to bi prvo navela kao veliki dar i prednost ovakvog vikenda.

Vikend pokore je dvodnevni sukob sa samim sobom, testiranje svojih granica i borba protiv požuda tijela iz koje Bog izlazi kao pobjednik i donosi brojne milosti. Darovi su ustrajnost i mir, a čitavo iskustvo je kao mala škola života.

Trenutak kad sam se vratio kući, shvatio sam koliko me nered u mojoj sobi duhovno ometa u moljenju tako da sam prvi put u jako dugo vremena na vlastiti unutarnji poticaj spremio svoju sobu. Za mene osobno to je jako velika stvar.

Prijavi se na ‘Vikend pokore’, za susret s Bogom u tišini, pokorenog tijela, oslobođenog duha. Više o Vikendu pročitaj na POVEZNICI i prijavi se!