Ovoga vikenda od 8. do 9.veljače 2020., u suradnji s Hrvatskom provincijom Družbe Isusove, SKAC je ugostio pater Cecila Azzopardija – uvaženog duhovnika isusovačkih skolastika s međunarodnog isusovačkog kolegija Al Gesu u Rimu.

Pater Cecil održao je niz predavanja za tridesetak voditelja i pratitelja u duhovnim vježbama pod nazivom The Underlying Unfolding Process of the Spiritual Exercises. Naglasio je kako duhovne vježbe ne smiju nikada biti projekt, već su one u sebi cjelina koja se sastoji od tri procesa: procesa duhovnih vježbi, procesa pokrenutih u osobi koja prolazi duhovne vježbe te procesa koje Bog izvodi kako u vježbeniku tako i u pratitelju. Proces je življena stvarnost. Plodovi duhovnih vježbi ne dolaze od onoga što radimo nego kroz to koliko dozvolimo da nam Božja milost učini.

Na kraju završnog predavanja pater Cecil je dao priliku sudionicima da postavljaju pitanja. Neka od pitanja ticala su se njegova života u Indiji. Naime, tamo je proveo 42 godine života. Pater Cecil je upoznat sa životom našega oca Ante Gabrića. Odao nam je kako je pater Gabrić dok je bolovao u bolnici svakodnevno primao posjete sestara Misionarki ljubavi. One su dolazile i sjedile na podu oko njegova kreveta dok im je on držao nagovore. Pater Cecil je upoznao i Majku Tereziju koja ga je na kraju prijateljskog razgovora tražila da ju blagoslovi.

Više o pater Cecilu i njegovu životu u Indiji moći ćete saznati u nekoj od sljedećih SKAC Podcast emisija (#02emisija).