‘Ti si, Gospodine, naš otac, otkupitelj naš – ime ti je oduvijek. Zašto, Gospodine, zašto si dopustio da odlutamo s tvojih putova, zašto dade da nam srce otvrdne da se tebe više ne bojimo? Vrati se, radi slugu svojih i radi pleménâ baštine svoje! O da razdreš nebesa i siđeš: pred licem tvojim tresla bi se brda. Odvijeka se čulo nije, uho nije slušalo, oko nije vidjelo, da bi bog koji, osim tebe, takvo što učinio onima koji se uzdaju u njega.’ Iz 63,16b-17b; 64, 3

Sveti Ignacije u svojoj knjižici Duhovnih vježbi, promišlja i zapisuje kako su tri Božanske Osobe gledale površinu cijele kugle zemaljske, punu ljudi, i kako Presveto Trojstvo, vidjevši da su svi silazili u pakao, u svojoj vječnosti odlučuje da Druga Osoba postane čovjekom i spasi ljudski rod.

Da spasi mene koja se Njega i sebe u vlastitoj svakodnevici često i ne sjetim. Onda kad Ga se i sjetim, kao da tvrdog srca lutam nekim paralelnim putevima, odvojena od činjenice da me netko poželio, zamislio, stvorio, dao da živim, da sa sam nečija baština.

Advent me zove da stanem. Daje mi četiri tjedna, mnogo izvanjskih simbola kao što su vijenci, zornice, pjesme, itd. – da mi privuku pažnju na ono što se ima dogoditi. Netko me voli. I to na način da se želi zbog mene roditi, proživjeti život u svoj njegovoj ljepoti i težini, i na kraju ga cijelog dati. Netko misli da sam vrijedna kakva jesam i želi me sa sobom zauvijek. I sve mi to, u velikoj slobodi, šapuće i pokazuje se, što uho nije slušalo, a oko nije vidjelo.

Prijavi se na SKAC-ove online duhovne vježbe u adventu koje, po nadahnuću svetog Ignacije, žele tebi, meni, nama približiti povijest spasenja i dati prostora Bogu da nam osobno progovori. Gdje god da jesi, koliko god godina imaš, koliko god vremena, u kojim god okolnostima živiš – Bog želi doći baš tebi, drugačije nego ikome drugome.

Za svaki dan osmišljena je meditacija, ali i dodatni video i audio sadržaji kako bismo probudili osjetila i lakše pronašli onu jednu stvar koja je za nas važna i koja će nam pomoći doći više i bliže u odnos s Bogom. U ovim duhovnim vježbama ne nudimo individualnu duhovnu pratnju, već priliku za rast kroz dijeljenje i refleksiju na grupnim susretima koji će se održavati nedjeljama u 20:00 sati. Online susreti su mjesto na kojem možete postaviti pitanja i čuti korisne upute, a u nekom trenutku se dijelimo u manje grupe sa svrhom podjele konkretnih molitvenih iskustava. Svaku manju grupu animira iskusan pratitelj duhovnih vježbi sa svrhom da vam pomogne produbiti osobna iskustva. Ako smatrate da vam takvi susreti nisu potrebni, oni nisu obvezni. Ponuđeni su kao vid podrške kako bi išli još bliže Bogu.

Za sudjelovanje u duhovnim vježbama potrebno je:

  • Ispuniti PRIJAVNICU do 26.11. i naznačiti želite li sudjelovati u online susretima,
  • Na početku tjedna pogledati video uputu za tjedan,
  • Odvojiti vrijeme, preporuka je 30 minuta, najbolje rano ujutro, i prolaziti kroz sadržaje koji će biti objavljeni na Notionu (aplikaciji koju koristimo za ovaj program).

Za dodatne informacije pišite na idom@skac.hr.