Pismo 2384

Pismo ocu Franji Ksaveru

Ignacije nije primio Ksaverovo pismo, ali mu je drago da se sigurno vratio iz Japana i da je tamo pronašao otvorenost propovijedanju evanđelja. Družba napreduje. Saznati će više od Polanca, kojemu je zadano da mu piše u detaljima. Ignacije kaže da se i dalje kreće iako usred životnih iskušenja.

Rim, 31. siječanj, 1552.

Dragi moj brate u Kristu našem Gospodinu. Neka nam bezgranična milost i vječna ljubav Krista našeg Gospodina budu uvijek pomoć i potpora. Nisam od vas primio pismo ove godine, iako čujem da ste pisali iz Japana, ali je pošta zaostala u Portugalu. Jako nam je drago, u našem Gospodinu, da ste se sigurno vratili, te da su vam vrata bila otvorena u propovijedanju evanđelja u toj zemlji. Neka bude milo Onome, koji vam je vrata otvorio, kako bi te narode kroz ta vrata proveo i izbavio iz njihove nevjere, da spoznaju Isusa Krista, koji je naše spasenje i spasenje njihovih duša. Amen.

Po Božjoj dobroti, rad Družbe napreduje. Ona brojčano raste u svim dijelovima Europe. On se nama koristi, svojim najmanjim oruđem, koji je s nama ili bez nas tvorac sveg dobra. Za daljnje detalje upućujem vas na pismo Magistra Polanca. Ovo pismo služi vam kako biste znali da sam još uvijek živ usred tužne bijede ovog života. Neka nam On, koji je vječni život svih koji su istinski živi, da svoju milost kako bismo uvijek znali Njegovu presvetu volju i kako ju savršeno ispuniti.

Smjernice za produbljivanje:

  1. Pogledaj unazad svoj rad u nekoj službi. Kakav si ti od početka do sada, kakav je rad te službe? Ima li dobrih promjena, napredaka…?
  2. Kome tebe Bog šalje da mu navijestiš Evanđelje? Moli da ti On pokaže kako možeš biti Njegov poslanik.
  3. Možeš li za sebe reći da živiš ili ima nekih dijelova gdje nema života? Moli njega, istinski život, da obnovi sve što je potrebno.