Posljednji ovogodišnji vikend – susret „Možda baš isusovac“  okupio je trojicu mladića, predvođenu isusovačkim bogoslovima Tomislavom i Ivanom uz pratnju patera Špiranca. Mjesto susreta ovoga puta bio je predivni morski ambijent koji pružaju Modrave, a susret se održao od 18. do 20. veljače. 

Kao i svaki do sada, i ovaj je vikend bio usmjeren na traženje i osluškivanje što bi bila Božja volja u njihovom životu, samo ovaj puta uz pomoć drugih sredstava i na drugom mjestu. Ponovno su se ispreplitali rad i molitva, upoznavanje isusovačkog reda, načina na koji isusovci mole i načina na koji se može donijeti dobar izbor. Ali, bilo je posebno što smo ovaj put imali priliku upoznati isusovačke novake i učitelja novaka, novicijat i zajednicu koja tamo živi.

Rad na Modravama se sastojao od čišćenja i razbijanja starih dijelova pontona koji su se nalazili uz obalu. Također se čistio i spaljivao biootpad koji se skupio tijekom proteklih radnih akcija (vidi fotografije). U radu su nam pomogli novaci koji su došli iz Splita, gdje se nalazi isusovački novicijat. Bila je to prigoda za upoznavanje, timski rad i dijeljenje iskustva s onima koji su i sami nedavno prošli razlučivanje o pozivu i pitali se slična pitanja. U nedjelju smo s Modrava otišli u posjet novicijatu u Splitu, te uz pratnju novaka razgledali kuću i dvorište. Zatim smo se pridružili zajednici u zajedničkom klanjanju, ručku i druženju uz kavu u ugodnoj atmosferi. Pojedinačno smo razgovarali o razmišljanjima koja su proizašla iz molitve i podijelili iskustva koja su obilježila vikend. Poslije ugodnog druženja smo se zaputili prema Zagrebu, putem dijeleći iskustva i komentirajući zajedno cijeli vikend i tako se oprostili u veoma dobrom raspoloženju.

Time smo došli do kraja otvorenog dijela programa „Možda baš isusovac“ u ovoj akademskoj godini. To ne znači da sada trebamo prestati moliti za zvanja, svete obitelji i pojedince, baš naprotiv, pozvani smo dati još malo “više”. Prva prilika za to bit će već ovog petka na cjelonoćnom klanjanju s tom nakanom. A za one koji tek počinju ili nastavljaju tražiti jasnoću o pozivu, na raspolaganju su razni SKAC-ovi iDOM programi, duhovne vježbe i patri za razgovor. Pa nek’ se svatko posluži onim što ga vodi više k punini, više k životu, više k Bogu.

  • 1-1
  • 4
  • 3
  • 2
  • 7
  • 6
  • 8
  • 5
Marljivi i snažni “možda baš isusovci”!