Tečajem razlučivanja od 12. do 14. studenog započela je nova avantura „Možda baš isusovac?“ na Sljemenu u predivnoj planinskoj atmosferi župne kuće Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata.  Prijavila su se četiri hrabra mladića predvođena bogoslovima Tomislavom i Ivanom uz pratnju patera Špiranca i našeg domaćina patera Rukavine. Momci  su proveli vikend u radu i molitvi kako bi osluškivali što bi bila Božja volja u njihovom životu. Cilj osluškivanja Božje volje bio je otkrivati tko bi mogao imati poziv, na što je pozvan, te kroz molitvu i rad primaknuti se bliže Onomu koji poziva. 

Tako su se momci u petak 12.11. uspeli na Sljeme, pa se opet spustili u Palmu ministrirati na Misi mladih, da bi se u kasnovečernjim satima ponovno vratili na Sljeme. U subotu su cijeli dan radili s drvima kod restorana „Stara Lugarnica“, gdje je uz pomoć još nekoliko ljudi sa strane taj dan izrezano i presloženo 35 metara drva. U nedjelju su momci bili u službi „Sljemenskog“ župnika te su ministrirali i pomagali na misama u 10 h, 12 h, te u 15 h kad je bila posljednja misa, poslije koje je uslijedio ručak prije samog odlaska kućama.

Po završetku vikenda momci su dobili par pitanja kako bi opisali svoja iskustva. Prenosimo vam dio:

S obzirom na razlučivanje o pozivu, koliko i kako je ovaj vikend doprinio tvojoj jasnoći o pozivu?

  • Doprinio je da sam otvoreniji prema više mogućnosti, što je za mene bilo nezamislivo. I dalje u meni prevladava želja za brakom, ali ću to u narednom vremenu bolje promatrati i osluškivati Božju volju.
  • Pomogao mi je da jasnije upoznam za čim čeznem, a to je svrhovit život u zajedništvu, za Gospodina.

S obzirom na Možda baš isusovac?!, koliko i kako je ovaj vikend doprinio tvom poznavanju Družbe?

  • Saznao sam mnoge stvari o kojima nisam imao pojma.
  • Kroz riječi brata Franje sam upoznao puno o isusovačkoj družbi, ali i o drugim redovima kroz usporedbe.
  • Saznao sam više korisnih informacija, a svjedočanstvo časnog brata iz Družbe me potaklo na promišljanje o zvanju brata.

Ako osjećaš poziv u sebi, pridruži nam se i ti već na idućem vikendu razlučivanja od 7. do 9. siječnja. Prijavnicu možeš pronaći na POVEZNICI, a za sva pitanja javi nam se na idom@skac.hr. Samo hrabro!