U četvrtak su jednostavnim obredom „oblačenja“ isusovačkih talara trojica SKAC-ovaca, Ante, Jakov i Luka, završili razdoblje kandidature i započeli novicijat Družbe Isusove u Splitu. Neki od njih su preko SKAC-a saznali za „Možda baš isusovac“ – program kojim pomažemo mladićima da razluče o pozivu; dok su drugi preko istog programa došli k nama u SKAC. Mogli ste ih upoznati na 3D-u, na duhovnim vježbama, u volotnerskom centru, na Modravama. Providnost je željela da se u to doba u Splitu nađe dio organizacijskog tima, te tako uz novake budu prisutni oni koji su „Možda baš isusovac“ osmislili i provodili. Nepoznato mlado lice na fotografijama je poljski isusovac Jan kojeg ćemo imati prilike viđati u SKAC-u dok bude u Zagrebu na razmjeni studenata.

Na svetoj misi nakon obreda, kako prenose isusovci.hr, učitelj novaka p. Hrvoje Mravak istaknuo je kako se novaci obukavši talar oblače u novog čovjeka, ulaze u novi, redovnički način života vođen trima zavjetima siromaštva, poslušnosti i čistoće. Na tom putu ih čekaju mnoge radosti i izazovi i na poseban način ljubav Krista Raspetoga, koji je jedini garancija da će se uspješno – s Njime – suočiti sa svim kušnjama koje ih čekaju u sadašnjem i budućem poslanju. Bit će poslani različitim ljudima navještati Radosnu vijest i to u duhu Duhovnih vježbi sv. Ignacija, prepoznavajući u svemu i birajući ono što se više sviđa Bogu, što je na veću slavu Njegovu.

Ante, Luka i Jakov će u Splitu provesti naredne dvije godine osluškujući i dalje Božji poziv i upoznavajući isusovačku duhovnost prije nego li se odluče položiti zavjete i započeti studij kao pripravu za svećeništvo. Želimo ih se sjećati i moliti za njih kroz cijelu godinu, a osobito na mjesečnim cjelonoćnim bdijenjima s kojima od listopada ponovno započinjemo. Molimo za svećenička i redovnička zvanja, za one koji se žele posvetiti kao laici i za nove obitelji i djecu. Ako u tebi od svega toga „zvoni“ pa možda baš isusovac, razmotri bi li se trebao prijaviti i tako započeti hod prema većoj jasnoći toga na što te Bog zove.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]