Na Sljemenu se u predivnom snježno-bijelom ambijentu od 07. do 09.01.2022. održao još jedan formativni vikend „Možda baš isusovac“. Ovog su puta u akciji bila trojica mladića, predvođena bogoslovima Tomislavom i Ivanom uz pratnju patera Špiranca.

Momci su proveli vikend u radu koji se sastojao od tjelovježbe, čišćenja i pospremanja kuće, cijepanja drva, te razbijanja leda koji je stvarao probleme na putu prema crkvi. Drugi dio sadržaja se odnosio na molitvu koja je momcima trebala pomoći pri osluškivanju što bi bila Božja volja u njihovom životu. Također, imali su priliku čuti nešto o Družbi Isusovoj u svijetu i u Hrvatskoj, kako djeluje i koja bi bila neka posebnost isusovačkog redovničkog života.

Petak i subota su protekli isprepleteni radom, molitvom i razgovorima s ciljem upoznavanja isusovačkog reda, specifičnih načina na koji mole i koji pomažu donijeti dobru odluku. U nedjelju su momci ministrirali i pomagali na misama u 10 i 12 h u sljemenskoj crkvi, a sam dan je nudio više prostora za molitvu, samoću i osluškivanje unutarnjih pokreta koje se moglo podijeliti u osobnim razgovorima. Nakon misa, uslijedio je ručak i završni susret gdje su svi podijelili svoja iskustva s vikenda prije odlaska kućama. Momci su se oprostili u dobrom raspoloženju od nas i od predivne planinske atmosfere koju je upotpunila župna kuća Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata

Cilj je ovog susreta bio osluškivati Božju volju, na što je tko pozvan, te kroz molitvu i rad primaknuti se Gospodinu koji poziva.

Kako je bilo pročitajte u kratkim osvrtima sudionika:

„Osjećao sam se dobro došlo i prihvaćeno. Upoznao sam predivne ljude (svećenike, bogoslove, prijatelje koji razmatraju poziv…). Vikend je izrazito koristan jer se upozna način života isusovca upravo takav kakav je. Vikend bi preporučio jer pomaže u razlučivanju i koristi kao dobra duhovna obnova. Sve u svemu odlaskom na vikend se nikako ne može pogriješiti.“

„Pomoglo mi je dobiti najrealniju sliku o Družbi koju sam do sada 2 godine upoznavao. Najvažnije mi je bilo čuti činjenice o stanju u DI. To mi je učvrstilo odluku i dovelo me do zrelijeg vremenskog odlučivanja kada bi se ta odluka mogla ostvariti.“

„Posebno mi se svidjelo i to što je vikend koncipiran jednostavno, tako da dođeš i vidiš kako se živi u isusovačkom redu. Al’ evo izdvojit ću nagovore/razgovore jer sam kroz njih upoznao Družbu.“Ako osjećaš poziv u sebi, pridruži nam se na idućem vikendu razlučivanja od 18. do 20. veljače.

Kako nam je još bilo pogledaj u videu, a prijavnicu možeš pronaći na POVEZNICI. Za sva pitanja javi nam se na idom@skac.hr. Samo hrabro!