Možda je najbolje pitanje kod svakog poziva: ‘Što želim?’. Zašto razmišljam o prijavi na duhovne vježbe u svakodnevici? Odakle dolazi taj poziv? Je li to želja mojih prijatelja za moj život ili Božja želja? I što želim u duhovnim vježbama? Prošlogodišnji sudionici nakon programa napisali su nekoliko preporuka pa možda je neki od odgovora u njima:

Preporučio bih vježbe bilo kome tko želi svoju (prividno) jednosmjernu molitvu prevesti u dijalog s Bogom.

Svakom tko je u potrazi za smislom i onome tko je praktičan u vjeri, ali mu nedostaje susret s Bogom. Mislim da s ignacijevskom duhovnosti čovjek na jednostavniji način shvaća važnost tišine u kojoj može pronaći Boga.

Preporučila bih ih svima koji žele doći bliže Bogu, učiniti svoj odnos s Njim osobnijim, ali i svima onima koji traže sebe jer su vježbe zapravo prekrasna prilika i za bolje upoznavanje sebe i otkrivanje načina molitve i razgovora s Bogom koji je za nas najprikladniji.

Onima koji žele dublje zaroniti u susret sa samima sobom i Bogom, živjeti više u miru i sabranosti, povezanosti sa sobom, i Bogom i drugima.

Svima koji osjećaju prazninu, a ne znaju kako bi je tu prazninu u životu ispunili.

Preporučila bih svima, ali posebno onima koji čeznu za traganjem Boga u užurbanoj, pretrpanoj svakodnevici koja ga udaljava od Njega.

Duhovne vježbe bih preporučila svima koji su umorni i kažu da nemaju vremena.

Ljudima koji nose puno bola ili misle da nisu puno bliski Bogu ili da ih ne čuje ili da mu ne mogu prići zbog svojih grijeha, duhovne vježbe su vrijeme da su Božje misli iznad nas, da Bog predivno misli.

Preporučila bih svakom tko nema iskustvo da je Bog živ i prisutan u svakodnevici.

Ako si spreman pripremati se za duhovne vježbe, kad dođe vrijeme odvajati sat vremena dnevno za susret s Bogom i ispit savjesti na kraju dana, pročitaj detalje o programu i PRIJAVI SE za korak s Bogom ‘U dubinu’.