1.

Pozdrav svima!

Nakon nekoliko mjeseci prakticiranja egzamena, nekad uspješnog, nekad manje uspješnog (znat će SKAC-ovci), naša animatorica rekla nam je kako je došlo vrijeme za naš prvi eksperiment. Eksperiment se zvao „Alumni susret“ a značio je organizaciju susreta bivših SKAC-ovaca, odnosno malo druženje i čuvanje djece dok su roditelji na misi.

Zadatak nam je bio obaviti malene poslove pripreme dvorane, srediti super male detalje, stolnjake, svjećice, kolačiće, lampice, šank, kutak za djecu. Uz to, svatko je od nas dobio svoj zadatak pa smo tako imali i DJ-majstora, šankera, tete čuvalice i fotografe.

Nakon nekog vremena pripremanja, u dvoranu su ušli stari SKAC-ovci. Vidjelo se da su to ljudi koji se u tom prostoru osjećaju sigurno i opušteno i da im je drago što vide jedni druge.
Neki od nas iz grupe uspjeli su prisustvovati i svetoj misi koju je predvodio pater Rukavina u maloj kapelici unutar dvorišta Bazilike Srca Isusova. Misa je bila predivna kao i nagovor nakon nje, a uz te prelijepe misli u glavi započeli smo s druženjem u dvorani :).

U dvorani su se tete čuvalice igrale s djecom, glazba je svirala i s vremenom su se svi opustili i počeli zabavljati. Uz nekoliko čaša crnog vina, stolni tenis, pjesmu i ples uspješno smo odradili ovaj naš mali eksperiment i učinili našu animatoricu ponosnom.

Jesmo „Umjereni“, ali smo super!

2.

U sklopu SKAC-a, pod budnim okom 3D grupe „Umjereni“ održana je sveta misa i zabava za starije članove SKAC-a. Druženje je proteklo veselo. Mlade majke i dame obradovale su nas ukusnim zalogajčićima. Naš član Ivan revno je odradio svoju dužnost DJ-a pa su poneki članovi i zaplesali. Za najmlađe smo imali dječji kutak o kojemu je s puno ljubavi i bojica brigu vodila naša Ana. Atmosferi su uvelike doprinijele šarene lampice, lampioni, svjećice i narcise. Svojim društvom počastio nas je i pater Rukavina koji je cijelu večer zabavljao goste. Bilo je to jako šarmantno iskustvo koje nas je zbližilo i povezalo kao grupu i prijatelje. Kada je sve završilo pospremali smo klub i počastili se šetnjom kroz centar i toplom čokoladom. Zahvalni smo na dobivenoj večeri i nadamo se da će ih biti još mnogo.

Drugi dio „Umjerenih“