Zovemo se Ivona i Tomislav.

Nakon 5 godina življenja SKAC-a osjetili smo da naš put želimo nastaviti u Slavoniji. Živimo sa svoja 2 sina i kćeri u jednom malenom selu koje se zove Pčelić. 

Tijekom vremena koje smo proveli u SKACu naučili smo kako biti dio zajednice i kako biti Kristov poslanik kroz svakodnevne obaveze ali i naše profesije.  

Ivona: Ja sam bila SKAC-ova teta tajnica, hehe, tzv. Katica za sve. Radeći u SKACu oblikovao se moj karakter, mjenjala duša, rasla znanja i razvijale se vještine. Rad, profesionalni i volonterski, u SKAC-u je kao da radite izravno za Boga. Zajednica je to koja redovito i pažljivo sluša Božji poticaj i jedni druge usmjeravaju prema svetosti. U SKAC-u smo naučili čuvati druge, izraziti se, naljutiti se, iskreno reći oprosti, zavoljeti Crkvu… i još mnogo toga što nas odgojno obrazovni sustav nije mogao naučiti a a temelj su za oblikovanje cjelovite osobnosti.

Tomislav: ja sam bio mladić koji je iz malenog slavonskog sela došao u veliki grad. Božjom Providnošću naišao sam na SKAC. SKAC je bio idealan dodatak na moj studij teologije. Tu sam imao priliku za praktični vidik onoga s čim sam dolazio u dodir u teoriji. 

Ono što SKAC čini čovjeku možemo predstaviti kroz četiri vrijednosti koje mu usađuje. Te vrijednosti su samosvijest, domišljatost, ljubav i herojstvo. Samosvijest kao razumijevanje svojih prednosti i mana, vrijednosti i svjetonazora. Domišljatost kao prihvaćanje promjena u svijetu i sklonosti inovacijama i prilagodbama. Treće od onoga što SKAC daje je jednostavan pristup: život je lijep a mrmljanjem ništa ne postižemo. Životu, okolini, društvu, Domovini i obitelji treba pristupiti s ljubavlju. I kao posljednje u ovom nizu herojstvo. Mladi čovjek koji sebe i druge oko sebe osnažuje herojskim ambicijama za dobro svih. 

Velika je privilegija kada se dvoje mladih ljudi sretnu i zaljube u SKAC-u, te potom shvate da žele iste stvari u životu. U SKAC-u smo upoznali sami sebe, jedno drugo i pustili Boga u tu priču. Danas živimo ono za što nas je Bog kroz SKAC pripremao. Ja sam vjeroučitelj u dvije škole i imam farmu svinja u povojima a Ivona je viši stručni suradnik za poljoprivredu i EU projekte u općini Suhopolje. Shvatili smo da nas naša Slavonija treba, ali smo shvatili i da mi nju trebamo. Trudimo se svakodnevno raditi male stvari s velikom ljubavlju kako je majka Terezija rekla. SKAC nam je dao da shvatimo potrebe naše Hrvatske. 

Sa SKAC- om prije 6 godina smo hodali po pustinji u Brazilu i susretali domorodce koji žive u neizmjernoj neimaštini i neizmjernoj radosti. Danas hodamo po bogatoj Slavoniji koja živi u dubokoj neimaštini. Slavoniji nedostaju dječji osmjesi, pjesma i veselje. 

Prije 5 godina smo stajali na nasipu u Županji i upirali sve svoje snage da pomognemo obraniti Slavoniju od poplava. Danas štitimo svoju djecu od navala ovoga svijeta. 

Prije 4 godine smo bili s braniteljima na Markovom trgu da im damo jedno veliko hvala za sve što su činili. Danas svojim životom pokazujemo ljubav prema domovini i time svakom branitelju u ovoj domovini pokazujemo za što se borio. 

SKAC nije mjesto koje će čovjeka navezati na sebe i ograničiti ga. SKAC je mjesto koje čovjeku otvara prostranstva i šalje ga oblikovanoga u svijet. Ovaj svijet treba SKAC.