U rujnu nas čeka još jedan program za volontere, kao nastavak tradicije volonterskih kampova. 

Ovogodišnji volonterski kamp u organizaciji SKAC-a pod nazivom Biti prisutan u sadašnjosti i graditi budućnost održat će se od 16. do 20. rujna u kući Emaus na otoku Krapnju. Kamp je namijenjen za mlade 18 – 30 godina uključene u neki oblik volontiranja. Uz redovni program, bit će svakodnevna sveta misa i prigodan duhovni program.

Osnovne informacije
Dolazak je predviđen u popodnevnim satima 16. rujna, a odlazak nakon ručka 20.rujna. 
Smještaj je u Kući Emaus (franjevački samostan), te će dio troškova snositi SKAC. Predložena participacija za jednog sudionika iznosi 208 kn (40% ukupnog troška). U taj iznos uključeni su smještaj, svi obroci te popratni materijali programa.  Krapanj se nalazi u blizini Šibenika. Javni prijevoz čest je i dostupan (10-ak min autobusom Šibenik – Brodarica, te 5 min čamcem Brodarica – Krapanj). 

Svrha i cilj kampa
Opći cilj kampa je osnažiti aktivne mlade za odgovorno i kvalitetno djelovanje u društvu te promotriti svakodnevno djelovanje pod svjetlom ignacijevske duhovnosti. 
Kamp je koncipiran od dva glavna dijela:
U edukativnom dijelu, aktivni mladi će moći osvijestiti vlastitu ulogu u izgradnji Crkve i svijeta te prepoznati važnost proaktivnog djelovanja iz perspektive Crkve i svijeta. 
Kroz konkretan rad, mladi će se okušati u različitim grupnim ulogama i kroz to uvježbati organizacijske i komunikacijske vještine. Ostvarit će i konkretan doprinos široj zajednici. 
Kroz duhovni program, kao i u edukativnom i radnom dijelu, nastojat ćemo promišljati što me u trenutnim aktivnostim dovodi Bogu i jesam li ondje gdje me Bog želi. 
Program kampa nastao je kao odgovor na izazove s kojima se mladi volonteri susreći, iz želje za odgovaranjem na stvarne potrebe mladih i društva u cjelini. 

S obzirom na epidemiološku situaciju, program će se provoditi prema preporukama HZJZ. 

Broj sudionika ograničen je na 20, a prijaviti se možete preko sljedeće poveznice: https://forms.gle/hynr2p8a86dHQeet9 do 1.rujna 2020. godine. 

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju putem maila volonterski.centar@skac.hr