Jedna od najstrašnijih, ali i najrealnijih Isusovih pridbodoba koje se tiču upravljanja vremenom jest ona o bogatom čovjeku:

Kaza im i prispodobu: “Nekomu bogatu čovjeku obilno urodi zemlja pa u sebi razmišljaše: ‘Što da učinim? Nemam gdje skupiti svoju ljetinu.’ I reče: ‘Evo što ću učiniti! Srušit ću svoje žitnice i podignuti veće pa ću ondje zgrnuti sve žito i dobra svoja. Tada ću reći duši svojoj: dušo, evo imaš u zalihi mnogo dobara za godine mnoge. Počivaj, jedi, pij, uživaj!’ Ali Bog mu reče: ‘Bezumniče! Već noćas duša će se tvoja zaiskati od tebe! A što si pripravio, čije će biti?’ Tako biva s onim koji sebi zgrće blago, a ne bogati se u Bogu.”

Isus ovom prispodom poziva da presložimo svoje prioritete u skladu sa Božjom zamisli. U tome je ključno susresti se s prolaznošću života, tj. ograničenjem koje imamo u vremenu. Ako ti je na srcu to da živiš život po Božjem i svojim vremenom upravljaš na način da je Bog na prvom mjestu i da sa Njime slažeš prioritete onda je SKAC-ova radionica „VIŠE od vremena“ baš za tebe.

Radionicu vodi Marija Selak, pratiteljica u duhovnim vježbama i isusovačka suradnica koja je diplomirala na Fakultetu organizacije i informatike. Radionice se temelje na duhovnim vježbama, a nude i neke moderne pristupe upravljanju vremenom. Održati će se srijedom od 18:00 do 20:00 na sljedeće datume: 30.11., 7.12 i 14.12. u SKAC klubu (Palmotićeva 31, ulaz iz Draškovićeve 54). Prijavom na ciklus, prijavljujete se na sve tri radionice i obvezujete se na dodatni individualni rad (dnevno 15 minuta, što je tjedno gotovo 2 sata). Prijaviti se možete OVDJE.