Jedno od načela kojima se vodimo u osmišljavanju i provedbi naših eksperimenata je da se osobama omogući stjecanje iskustva, vještina, koje nastaje iz praktičnog vježbanja. Jedan od takvih eksperimenata je i pirografija. Pirografija je vještina crtanja užarenom žicom i sličnim pomagalom na drvenoj podlozi.

O tome kako je naša Andrea doživjela eksperiment pročitajte u nastavku:  

Došla sam u SKAC klub puna znatiželje i u meni je vladao mir. Nisam znala što je točno pirografija i baš me radovalo što sam imala priliku naučiti i probati nešto novo. Na početku smo birali slike koje će nam biti predložak. Imala sam neki poticaj da izaberem sliku Dobrog Pastira, vidjela sam u njoj nešto više i vjerujem da je On mene kroz nju izabrao. Kroz cijelu radionicu je vladao mir i divna tišina, tišina koja je nekako došla prirodno i baš nam pomogla da budemo prisutni i uronjeni u molitvu i razmišljanje dok radimo. U toj tišini sam pronašla spokoj i to je bilo ono što mi je u tom trenutku baš trebalo. Shvatila sam da je potrebno dosta strpljivosti i ustrajnosti u pirografiji, ali točkica po točkica i na kraju je došlo veliko dobro – slika Dobrog Pastira koju je bilo predivno gledati. Iz toga sam naučila da za sve treba strpljivosti i da Bog sa svakom dušom radi na poseban način i kroz pravo vrijeme. Tišina, miris spaljenog drveta i riječi iz Ivanova evanđelja – “Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce.”. A na kraju smo stali i gledali u tu ljepotu: Isus, Marija i Duh Sveti – tu je bio život, tu je bio Bog u ljepoti stvorenog. A ta je ljepota bila upravo takva jer smo u stvaranju surađivali s Njim.


Pirografija će biti i jedan od eksperimenata na MAGIS 2022 o kojem najnovije informacija i vijesti možete pratiti na webuFB-u ili IG.

Foto album je ovdje.