Zanimanje:  studentica edukacijske rehabilitacije 

Što radiš u SKAC-u i izvan njega?: U SKAC-u sam aktivna u medijskom timu, a izvan njega studiram rehabilitaciju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. U slobodno vrijeme uživam u zadnjoj godini fakulteta, barem prije ove situacije s COVIDom. Sada trenutno pokušavam izvršiti svoje fakultetske obveze na vrijeme, pokušavam svaki dan vježbati i naći barem jednu lijepu stvar u svakom danu. 

Omiljena SKAC-ova vrijednost i kako ju živiš?: Razboritost. Kada sam pohađala 3D formaciju bila sam u grupi zvanoj razboriti, a tamo smo naučili koliko je to bitna vrlina. Često se u životu podsjećam da u situacijama trebam reagirati razborito, nekad sam manje, a nekada više uspješna.

Čega se najviše bojiš? Zmija

Što najviše voliš? Rad s djecom i kornjače!

Zašto volontiraš? Jer tako upoznajem nove ljude, stječem nova iskustva i znanja, a i osjećam se da radim nešto dobro davajući svoje vrijeme drugima. 

Tihanu pamtim s predavanja 3D-a, a tako je i došla u SKAC: prijateljica joj je predložila da upiše 3D formaciju, još kad je Tihana bila na 3. godini studija. Na 3D susretima mi je Tihana ostala u sjećanju kao vedra osoba. Čak i kad se nije smješkala, ona je imala vedro lice. Kad k tome nadodaš dubrovački naglasak, ma nema tako lošeg dana kojeg ti ona ne može razveseliti i uljepšati. Ima dar u ozbiljnim situacijama i na ozbiljan način izmamiti osmijeh na lice.

Na 3 godini 3D-a je odlučila započeti sa svojim volonterskim angažmanom u medijskom timu. A paralelno smo osmišljavale radionice za naše inkluzivne volontere. U svemu tome se je isticala njezina odgovornost, brižnost, toplina i stručnost. Sve naše ideje je znala saslušati, unaprijediti i usmjeriti nas prema cilju. 

Sjećam se i njezinog prvog vizuala, nisam joj dala puno uputa i bila je izuzetno oprezna u njegovoj izradi i „ziheraški“ ga napravila. A sjećam se i svih njezinih daljnjih vizuala. Oduševljenje (njeno i naše) spretnošću u upotrebi duotona je bilo ravno onom kada krene veselje u uredu dok Krešimir dolazi. U čemu zapravo leži to oduševljenje? U lakoći i brzini kojom je Tihana svladala ovaj zadatak. A takva je u svim svojim zadacima: brzo usvaja, integrira i nadograđuje. A najljepše mi je od svega to što Tihana uživa u onom što radi. Na nju se možeš osloniti u poslu, ali i prijateljstvu. Ono što svaki koordinator volontera cijeni je kad volonter kaže da nešto neće stići napraviti, ili u kojem će vremenu moći napraviti. A Tihana to upravo i radi, i tako zadobiva naše povjerenje. 

Osim volontiranja u medijskom timu, Tihana nam je pomagala u organiziranju odlazaka krizmanike u različite udruge. I u tome je bila jednako odgovorna, s malo informacija i uputa je napravila cijeli posao. A pritom je zvučala kao da to radi svaki dan. Nije Tihana odgovorna samo u poslu, odgovorna je i prema stvarima koje su nam povjerene: jednom smo radile neke materijale za radionice i ostali su sitniji dijelovi izrezanog papira, a ona je i te „otpatke“ iskoristila.  Vjerna u malim stvarima…

Inače je aktivna na svim poljima života, i nema tog hobija ili aktivnosti u kojima se nije okušala. Baš zato se odvažila na volontiranje u medijskom timu- jer je novo i drugačije, jer Božju riječ može prenositi kroz slike. Nekad se čovjek stvarno pita kako sve stiže, ali upravo ju te vrline krase, odgovornost i organiziranost. U svojoj organiziranosti ipak zadržava opuštenost pa nam dogovori uvijek prođu u nekom neformalnom tonu s napravljenim zadacima.

Asocijacija koja nas uvijek veže na Tihanu bile bi definitivno kornjače i njena ljubav prema njima. Kad ju samo slušaš kako govori o njima, poželiš i ti biti strastveni ljubitelj kornjača. A kad je vidiš s kojom lakoćom radi, poželiš i ti tako volontirati i ljude oko sebe činiti radosnima, nasmijanima, opuštenima.