Zanimanje: studentica Financijskog menadžmenta

Što radiš u SKAC-u i izvan njega? U SKAC-u sudjelujem na 3. godini 3D-a te volontiram na 72 sata bez kompromisa, branju maslina…, a izvan SKAC-a studiram, čitam, čuvam nećake i nećakinje, šetam tj. uživam u studentskom životu.

Volontersko iskustvo (izvan i u SKAC-u): 72 sata bez kompromisa, branje maslina na Modravama

Omiljena SKAC-ova vrijednost i kako ju živiš? Jednostavnost. Zašto komplicirati kada uz Božju pomoć može sve biti jednostavno.

Čega se najviše bojiš? Zmija, neuspjeha i razočaranja.

Što najviše voliš? Raditi kolače, družiti se s prijateljima i obitelji, pomagati drugima.

Zašto volontiraš? Nema mi ništa draže nego kada vidim osmijeh na licu osobe kojoj sam pomogla.

U SKAC-u

Lucija je kao “rosa koja od Jahve dolazi, kao kapljice kiše na travi” (Mih 5, 6), ponizna, lijepa, sjaji Njegovom prisutnošću, samozatajna. Kao kapljice kiše, neprimjetne na prvu, ali kad ih dotaknu sunčeve zrake predivno sjaje, i naša Lucija je nenametljivo lijepa, iznutra i izvana, a posebno je to vidljivo i odijevanjem. Ugodna je i vrlo konkretna u radu, razgovoru, odgovorima. Brižna je, u radu i odnosu s drugima, velikih očiju i velikog srca za dati i primiti. Lucija je osoba koja puno više govori svojim djelima nego riječima, otvorena je, iskrena i krasi ju određeni sklad i odmjerenost u radu i odnosu s drugima. Zrači životom i radošću.

Rosa krasi latice ruže u zoru, čini ju posebnom, jedinstvenom, drugačijom. Tako i Lucija obogaćuje SKAC darivanjem svog vremena, nesebičnim dijeljenjem svojih talenata, brigom za svaki zadatak koji joj je povjeren i jednostavnošću kojom pristupa ljudima. Lucija je pouzdana, savjesna i temeljita. Svaki povjereni zadatak provede od početka do kraja. Uvijek napravi više nego što se to vidi ili primijeti, daje sebe i svoje vrijeme u većim ali i u manjim zadacima i poslovima (Modrave, 72 sata, organizacija dočeka nove godine, administrativni poslovi, operativni zadaci, vođenje evidencije…). Njoj to toliko jednostavno i brzo sjedne na srce, i iako je gužva ili vremenski pritisak, ona s toliko reda napravi svaki posao, da na kraju uštedi i umnoži vrijeme za nove pobjede i osigura da stvari teku bez problema. Primjer za to je naš nedavni odlazak na Modrave i branje maslina. Lucija je bila zadužena za dio organizacije i vodila je bus za Modrave, i taj njezin trud za težak, detaljan posao izgradio je temelj koji umnožava i dodatno oplođuje rad, bilo da se radi o ulju kojeg ćemo dobiti iz ubranih maslina, ili o produbljenim ljudskim odnosima.

U radu je samostalna, a kad joj na put dođe neka nova i neočekivana situacija, kopa po dubini srca i uvijek izvuče neku novu ideju, što je veoma dragocjeno u svakoj situaciji, radu i odnosu s drugima. Iz toga i mi puno naučimo, a i ona, o sebi, o Bogu, o avanturi života.