Zanimanje: magistra psihologije

Što radiš u SKAC-u i izvan njega? U SKAC-u držim edukacije i radionice za volontere za Volonterski centar i 3D formaciju; kuham i animiram na Modravama. Inače sam zaposlena kao asistentica na institutu Ivo Pilar. 

Volontersko iskustvo izvan SKAC-a: JRS, Hrabri telefon (Dječja kuća Borovje)

Omiljena SKAC-ova vrijednost i kako ju živiš? Ljubav; trudim se sve što radim, raditi s ljubavlju.

Čega se najviše bojiš? Visine i dubine.

Što najviše voliš? Kuhati za druge.

Zašto volontiraš? Shvaćam svoja znanja i vještine kao dar koji sam primila i želim to darovati dalje.

U SKAC-u

Cvijet ili traka u kosi, zaigrane naočale ili samo neizostavan osmijeh. Katarina će na sebi uvijek nositi nešto drugačije, što će odraziti toplinu koju ima i ljepotu koju vidi.
Ako ste dio naših programa, vjerojatno ste ju nekada čuli i vidjeli, ili barem kušali njezinu hranu. Još tijekom studija psihologije, u SKAC-u je učila i istovremeno dijelila naučeno.
Svatko od nas ima brojne talente, koji, kao i sve ostalo, imaju i svoju drugu stranu. Katarina je primjer kako talente dobro koristiti, na rast zajednice, drugih i sebe. Znatiželjna je, i kada priča s vama, dat će vam svu pažnju. A ako je pitate, spremna je dati i svu sebe. Sav svoj žar unosi u priče o iskustvu u JRS-u, kako u Porinu, tako i u Bihaću. Različitost, putovanja, druge kulture ili općenito druge osobe predstavljaju joj priliku za susret i radost. Svako iskustvo pohranjuje u srcu, i ta su joj iskustva kao neki motor za dalje.
Ta otvorenost za druge i drugačije, za ljude, informacije ili mjesta ne služe njoj samoj. Koliko dugo je poznajem, mogu vidjeti koliko toga je upila, i kako je počela umnažati plodove koje je dobila. Lako je predočiti si kako dobro može govoriti studentima na kolegiju Međukulturalne i kulturalne psihologije. Ili kako svoje znanje dalje daje kroz radionice, edukacije, već spomenuta istraživanja – i time uči druge, koji opet idu dalje i siju…. Često plodove donese i kroz sama dobra pitanja, ona prava, koja vas vrate u bit. Često i kroz iskrenost: ne boji se reći što vidi, samo da bi unijela malo svjetla u situaciju. A Katarinina iskrenost nije ona neugodna i bolna. Jer i sama kaže da sve nastoji činiti s ljubavlju. I ta kombinacija, istinoljubivosti i same ljubavi, nešto je što je čini dobrom prijateljicom, kolegicom i znanstvenicom.
Iako se boji dubine i visine, svojom jednostavnom prisutnošću lako će odvesti čovjeka malo dublje, ili svojim primjerom pokazati kako je ipak najbitniji Onaj koji s visine ima bolji pogled na situaciju. Činjenica da tako dobro koristi svoje želje, riječi i talente, ne ostavlja nam drugo nego da i sami prepoznamo dragocjenost svega što nam je darovano. I da vidimo gdje će to darovano dati najviše plodova…