Zanimanje: Završio sam srednju ekonomsku školu, a student sam filozofije i religijskih znanosti.

Što radiš u SKAC-u i izvan njega? U SKAC-u pjevam u SKAC zboru, i sudjelujem u projektu 72h kao volonter užeg tima.

Volontersko iskustvo (izvan i u SKAC-u): Iskustvo volontiranja imam na svim područjima hahaha, u SKAC klubu, na Modravama kao animator, i u samom zboru.

Omiljena SKAC-ova vrijednost i kako ju živiš? Omiljena SKAC-ova vrijednost mi je ljubav, zato što puno stvari kroz koje moramo proći su neugodne, teške i ako nemamo ljubavi teško ćemo pregrmjeti to. Živim ju tako da se trudim sve što činim raditi s ljubavlju, i u sve što ulazim, bio posao ili volontiranje, ili neki odnos, pokušavam si posvijestiti da bi trebao služiti s ljubavlju i da drugi osjete tu ljubav.

Čega se najviše bojiš? Najviše se bojim nepoznavanja sebe.

Što najviše voliš? Najviše volim glazbu, sviranje i pjevanje, svoju obitelj i prijatelje.

Zašto volontiraš? Trudim se volontirati zato što želim služiti Bogu, ali naravno i zato što tada imam priliku družiti se s jako dobrim prijateljima.

U SKAC-u

Za Karla bi se moglo reći da je duša SKAC-a. Predan je nadahnućima i vodstvu Duha Svetog. Kako piše u Bibliji, “Vjetar puše gdje hoće; čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi i kamo ide. Tako je sa svakim koji je rođen od Duha.” (Iv 3, 8). Tako je i s Karlom. Uvijek je tu kad ga trebaš, u pravo vrijeme i na pravi način. Kad je nešto potrebno napraviti, prisutan je. U svaki posao i rad koji treba napraviti daje se u potpunosti, posvećuje mu se, spreman je učiniti ga boljim. A u sve to unosi radost, iskrenost, brižnost.
Napisao je da mu je omiljena SKAC-ova vrijednost ljubav. Ali krase ga i ostale vrijednosti. Njegova hrabrost i jednostavnost pred izazovima u životu i radu drugim ljudima donose blagoslov i veliki poticaj za dalje. Kao kad je jednom, prilikom posjete Američke biskupske konferencije, trebalo namjestiti svu tehniku i održati govor na engleskom. Unatoč svim teškoćama, Karlo je hrabro i požrtvovno prihvatio taj zadatak, nije gledao na svoje želje ili preferencije, nego je u srcu vidio veći cilj, odnosno Cilj, iza svega toga.
Njegova hrabrost očituje se i u činjenici da se usudi ne ići za masom, nego ustrajno i strpljivo putem koji zna da je pravi. Kao Ivan, pod križem. I pri tome ne isključuje druge ljude, nego cijelom svojom pojavom, govorom, slušanjem drugih, pogledom isijava toplinu.
Posebnost Karla je to što je on otvorio svoje srce SKAC-u i ljudima tamo, i učinio ga svojim drugim domom. To se vidi u odnosu s drugim ljudima, u volontiranju, u davanju. Svoj volonterski angažman u SKAC-u ostvaruje kroz: posluživanje u Klubu, pjevanje u zboru, odlaske u Dumače, animiranje na Modravama, preuzimanje uloge voditelja akcija u 72 sata bez kompromisa, a uz sve to, odaziva se i na druge SKAC-ove potrebe (pomoć u VolOn projektu, čišćenje Bazilike, kuhanje na edukacijama…). Od ove godine član je i užeg tima 72 sata bez kompromisa.  Kroz sve te aktivnosti, Karlo je pokazao izrazite komunikacijske vještine, požrtvovnost, domišljatost, spretnost, iskrenost, samostalnost, a napose jednostavnost. Razumije i dobro se nosi s tuđim emocijama, ali i ne boji se pokazati svoje emocije, već se herojski suočava s njima. Pun je ljubavi i vođen Ljubavlju.