Zanimanje: dentalni tehničar

Što radiš u SKAC-u i izvan njega?  U SKAC-u sam posvećen 72 HBK i volontiranju, za gušt pjevam u zboru, a za duhovno uzdizanje prošao sam 2 godine 3D formacije i ove godine sam se priključio muškoj molitvenoj zajednici. Izvan SKAC-a bavim se 3D tehnologijom printanja i sviram gitaru. 

Volontersko iskustvo (izvan i u SKAC-u)?  S volontiranjem sam započeo prije 2 godine u sklopu SKAC-a i 3D formacije. Pomagao sam ljudima oko selidbe, družio se s beskućnicima, cijepao drva za ogrjev, raznosio građevinski materijal po etažama… Najljepši trenutci u tim iskustvima su mi odraz beskonačne zahvalnosti na licima pomognutih ljudi. Sudjelujem u užem timu 72 HBK kao logističar, brinuo sam se oko procjena materijala i akcija, osiguranju ručkova, nabava i razvoz materijala: kroz to iskustvo najviše me dirnulo vraćanje ljudskog dostojanstva najpotrebitijima. 

Omiljena SKAC-ova vrijednost i kako ju živiš?  Izabrat ću ljubav jer mi je najizazovnija SKAC-ova vrijednost. Uključuje odnos s drugom osobom i kroz te odnose nastojim se vježbati u ljubavi izlazeći iz komfor zone. 

Čega se najviše bojiš?  Mraka, mogao sam zaspati bez žarulje samo na Modravama. 

Što najviše voliš?  Ćevape.

Zašto volontiraš?  Uvijek me dotakne taj blagi dodir Božje ruke na odrazima lica potrebitih ljudi. Volim davati sebe i ono što mi je dano i dijeliti to s drugima.

U SKAC-u

Kad promatraš Hrvoja Renata, njegovo srce i njegov angažman u projektu 72 sata bez kompromisa, na pamet ti padne onaj citat iz psalma 27, “U Jahvu se uzdaj, ojunači se, čvrsto nek bude srce tvoje.”
Hrc je kao pravi junak u projektu 72 h. Dio je užeg organizacijskog tima projekta i daje svoje vrijeme i talente u logističkim pripremama volonterskih akcija. Uvijek ste se pitali kako to da svaka akcija donese puno plodova u srcima ljudi i da su svi volonteri i korisnici radosni i zadovoljni? Jedan od odgovora je naš Hrc. U potpunosti se daje u svaki projekt, ideju i radnu akciju i brine o ljudima koji su u njih uključeni. Osigurava uvjete, alate i materijale za kvalitetno održavanje akcije. Komunicira s ostalim voditeljima timova i uvijek je tu za bilo kakvu pomoć ili pitanje.
Precizan je, točan i odgovoran, a u svemu tome kreativan i entuzijastičan. Taj njegov žar i srce koje ostavlja na terenu motivira i druge ljude za volontiranje. Uvijek je tu za druge. Brine za volontere te strpljivo i radosno prima svaki zahtjev ili pitanje. Kad ga sretneš, u njegovim očima vidiš tu sigurnost da mu se možeš obratiti kad god trebaš i da će ti uvijek čuvati leđa. I to je ta Kristolika ljubav za druge, u koju možeš vjerovati, u koju se pouzdaš i s kojom se osjećaš dobro i sigurno. Kamen temeljac svakog Hrcovog rada je Krist.
Također, uvijek je spreman učiti nešto novo i to znanje nesebično dijeliti drugima. Dobra priprema za volonterske akcije često obuhvaća one poslove koji su oku nevidljivi, koji prethode i slijede samoj akciji te Hrc često ne vidi plodove svog truda, ali je zato on kao sijač koji baca dobro sjeme na njivu koja će svojim plodovima nahraniti mnoge ljude, gladne, izgubljene, osamljene, žedne za Živom vodom.
Za kraj, ako čujete da se priča da netko iz SKAC-a organizira ekipu za airsoft ili carting, to vam je naš Hrc. Pravi je majstor u tome. A poslije ga možete naći na ćevapima. Nema osobe koja ih voli više od njega.