Datum rođenja: 03.01.1994.

Zanimanje: kineziolog

Što radiš u SKAC-u i izvan njega? Polaznik 3D formacije, član SKAC zbora i povremeni sudionik redovnih i izvanrednih volonterskih akcija.

Omiljena SKAC-ova vrijednost i kako ju živiš? Neprestano, neumorno i nepresušno davanje sebe drugima; živim ju uz svakodnevne uspone i još svakodnevnije i češće padove. Iznimno je teško u današnje vrijeme, uzimajući u obzir prirodu ljudskoga roda, svaki dan iznova uspijevati odstupati od uobičajenog obrasca vlastitog ponašanja i odolijevati golemoj količini remetećih faktora koji su nam dostupni i okružuju nas. I ostati na putu Istine i Ljubavi.

Čega se najviše bojiš? Neostvarenja vlastitog potencijala i kapaciteta koje mi je Bog podario da ih upotrijebim kako bih na bilo koji način pomogao bližnjima i usrećio ih.

Što najviše voliš? Život. Unatoč svemu što mi odnosi i zbog svega što mi donosi.

Zašto volontiraš? “A tko  ima dobra ovoga svijeta i vidi brata svojega u potrebi pa zatvori srce svoje pred njim – kako ljubav Božja ostaje u njemu?”

Utjecaj na SKAC


Naizgled tipičnog KIF-ovca i purgera (ako ga ne pitate odakle su mu roditelji zapravo),  SKAC je upoznao na 3D formaciji i SKAC zboru, na Misama mladih…

Taj purger je kao višnja na torti. Torta je fina, ima svoju ulogu i ispunit će svoju svrhu – zasladiti, nahraniti kušača. Ali zadatak višnje nije tek nahraniti- nego dati torti  malo više veselja i boje zbog kojih je ipak slađe uzeti komad torte i ostati u toj radosti.

Grga je booster u zboru, spreman sve lude ideje unaprijediti, preuzeti i podržati ili jednostavno nadograditi s još boljim idejama. Takva aktivnost u zboru pokrenuta je i zrcali se, neodvojiva je od Grgura gdje god on došao.

On  je nesvakidašnji prijatelj, poticaj na ljubav prema drugačijem (ali ponekad to nije ono što je nama slatko kušati), oslonac bogat vjernošću. Vrlo često glas zdravog razuma i druga strana medalje koju propuštamo vidjeti. Ujedno, koliko god volio razum, čini se da često ‘’vjeruje na slijepo’’ i prepušta se povjerenju: ‘’Znaš kaj, to kaj ti pričaš meni nema apsolutno nikakvog smisla, ali eto ako ti vidiš smisao, oke, budem tak napravio.’’ – i tako je sam započeo “Divnoj dakle” kad nije bilo voditeljice zbora, a kasnije se iskreno sam sebi smijao jer ga nitko nije uspio izvući iz visina u koje je pobjegao.

Kad kreneš upoznavati Grgu, sve manje podsjeća na mitsko biće purgera, a sve više na predanog i neustrašivog lava. Lav koji je pokraj tebe da pruži ruku kad god se nađeš u potrebi- bilo da je riječ o ormaru, klupama u kapelici, stajanjem na Slavonskoj usred noći zbog ilegalnog branja ruža za naše majčice, biciklu ili životnim brigama. Grga zna briljirati u svojim pothvatima i toga je iznimno svjestan, dok istovremeno može i želi priznati u čemu je pogriješio. S tim lavom možeš prelaziti preko svojih najvećih muka, a on će hrabro nadodati: “A sad u nove izazove”. On je dubokoumni lav i zaigrani lavić: možeš s njime u jednom trenutku pričati o religiji, povijesti, politici, psihologiji, medicini, filozofiji…, a u drugom će ti prepričavati čega se igrao s mlađom braćom i sestrama. Njegov smisao za humor može se opisati s dvije riječi- duhovnost duhovitih. Koliko god teško bilo,  njegove fore uvijek su dobro došle. Grle je u svojim nepresušnim šalama domišljat (čak i one glupe su smiješne – pure talent = all thanks go to God!), u vještom korištenju zdravog razuma jednostavan, u prepuštanju iskustvu i novom hrabar, a u svojoj iskrenosti i povjerenju Grgur ljubi.

Odnos s Grgom može se zaokružiti dvjema riječima: iskrenost i sloboda. Jer on to daje, ali ne podcjenjuje niti jedno “Ti” koje stoji ispred njega- on traži isto i do dobiva.

Kao i višnja, na okus nekome slatka, nekome kisela (ovisi što u sebi nosiš), tako i Grgur već na pogled izmami tvoj osmijeh na lice. Iskreniji i ljepši, veseliji, šarenijim postaje taj okus vlastitog osmijeha što više kušaš njegov smisao za humor, poniznost i predanost. I ostaneš zbog toga u stanju radosne zahvalnosti.

U herojstvu je domišljat, a u ljubavi, Grga je jednostavan. I to radosno živi, diše, pjeva, na poslu, u obitelji, s prijateljima, u zboru.