Zanimanje: studentica anglistike i germanistike na trećoj godini.

Što radiš u SKAC-u i izvan njega? Pjevam u SKAC zboru i sudionica sam prve godine 3D formacije.

Druga volonterska iskustva: Marijini obroci u Slavonskom Brodu.

Omiljena SKAC-ova vrijednost i kako ju živiš? Domišljatost – trudim se na različite načine živjeti vjeru.

Čega se najviše bojiš? Neuspjeha.

Što najviše voliš? Glazbu.

Zašto volontiraš? Želim doprinijeti tomu da zemlja bude sličnija kraljevstvu nebeskom.

Glazbom kroz SKAC

Mislim da nema boljeg dana za predstaviti našu Eriku, članicu SKAC zbora, nego na dan uoči svetkovine sv. Cecilije – zaštitnice glazbenika, pjesnika, glazbe i pjevanja. Od vremena prve Crkve pa sve do danas glazba ima veliku ulogu u liturgijskom živo­tu zajednice i zauzima važno mjesto u životu kršćana. Najveći izraz ljubavi i slave Bogu je srce puno radosne pjesme. Glazba izvire iz unutrašnjosti čovjeka, izražava one najčišće, najiskrenije osjećaje. Nerijetko nas pjevana liturgija toliko dotakne i osjećamo kao da se Nebo spustilo na zemlju i anđeli pridružili našem pjevanju. 

Eriku najbolje možemo opisati onim citatom iz psalma 146, “Hvalit ću Jahvu sveg života svojeg. Dok me bude, Bogu svom ću pjevati.” Svatko tko ju susretne, u njezinom životu i ljubavi i talentu za glazbu prepoznaje odraz Božje žive prisutnosti u ovom svijetu. Erika svojim glazbenim umijećem pridonosi ljepoti svete mise i drugih liturgijskih slavlja. Ona je odgovorna, pažljiva, mirna, spremna na fleksibilnost, stalo joj je do dobra, intuitivna, osjećajna. Potrebe drugih stavlja ispred svojih i daje sebe za veće dobro, što je pogotovo vidljivo kroz njezin angažman u zboru. Pozorno i pažljivo sluša i osjeća potrebe pjesme ili želju voditeljice zbora te joj nije problem ”šaltati” iz jednog glasa u drugi ili svirati ponekad klavijaturu, ponekad gitaru. Što god treba, Erika na to spremno odgovara, i ne nužno s punim samopouzdanjem, ali sa spremnošću dati sve od sebe kako bi nešto ispalo dobro. Makar to značilo da se ona mora žrtvovati i ”baciti u nepoznato”. Na zborskom terenu je prisutna, okretna i odlučna, a jednako tako i na nogometnom (čak se dogodi da se neki dečki miču s puta kad se dohvati lopte). Ono što također krasi Eriku je poseban unutarnji osjećaj za lijepo, što se najbolje vidi kada sjedne za klavijature i počne sama nešto preludirati ili samo sviruckati. Ima tu nečega što nije samo od nje. Njezina nadahnjujuća i divna razmišljanja o glazbi možete pročitati i u našoj rubrici klikom miša na: Pjesme koje vode Bogu. 

Zboru pridonosi i svojim znanjem iz glazbene škole i nesebično ga dijeli s drugima, pomaže sa savjetima, nadopunom ili usmjeravanjem kad je potrebno, što pridonosi kvaliteti zbora i  povezanosti članova. U Eriki i njezinoj službi u zboru možemo jasno prepoznati ljepotu življenja Božjeg poziva na darivanje i dijeljenje talenata, jer ona radost srca svjedoči svojim glasom i zvukom instrumenata. Animiranjem svete Liturgije približava nam Izvor života, a napori i radosti njezinog truda i rada uvijek urode plodom skladne pjesme ljubavi za Isusa. 

Erika je nježna djevojka s velikodušnom željom da čini dobro i na tom putu uz padove i podizanja uči kako biti bliže Bogu i prepoznavati Njegovu ljubav oko sebe.