Domagoj Pećar (20)

Godine: 20

Zanimanje: student na glazbenoj akademiji; kad završim naslov će mi biti glazbenik, fagotist

Što radiš u SKAC-u i izvan njega?  U SKAC-u sam volontirao u klubu kao konobar, ministriram na misi mladih, idem na 3D formaciju i tečaj plesa te pomažem i uskačem kad god treba iznenadno pomoći bilo što fizički raditi. Trenutno sam novoizabrani član Upravnog odbora SKAC-a. Van SKACa idem na akademiju i dva orkestra van akademije te dok se vozim tramvajem stojim kod prvih vrata i promatrajući učim voziti tramvaj.

Omiljena SKAC-ova vrijednost i kako ju živiš? Od SKAC- ovih vrijednosti mi je najdraža domišljatost jer smatram da nam ona svima najviše fali. Iz mog nekakvog iskustva svi se rodimo s velikim dozama domišljatosti koje zbog društvenih utjecaja i oblikovanja polako isparavaju iz nas. Ona otvara razne mogućnosti zajednicama ljudi koje ju imaju i smatram da bi SKAC-u kao udruzi puno bolje išlo uz domišljatost. Vrijednost koju najviše živim je herojstvo jer mi cijelo vrijeme pred očima titra životna misija kako da za svoje i tuđe dobro živim što posvećenije i izvrsnije.

Čega se najviše bojiš? Najviše se bojim da krivo ne protumačim Božju volju.

Što najviše voliš? Najviše volim Boga. Ako se radi o aktivnostima koje  volim raditi. To bi bilo sviranje i razgovaranje o povijesti i politici.

Zašto volontiraš? Volontiram jer želim sve svoje sposobnosti staviti u službu nove evangelizacije društva koju je SKAC dužan provoditi. Također mogu reći da je to stvarno ugodno mjesto za provoditi slobodno vrijeme.

Utjecaj na SKAC:

Od glazbene harmonije do skladnog odnosa s Bogom

Ne sjećam se kad sam Domagoja prvi puta srela, ali ga pamtim po njegovu fagotu, vedrom i pomalo neustrašivom izrazu lica. Otkako je krenuo studirati izrazio je želju za davanjem i to je davanje je započelo kroz posluživanje u SKAC klubu, a nastavio na Volonterskom kampu u Dumačama. Domagoj je osoba koja je uvijek spremna pitati još jedno pitanje u svrhu razjašnjavanja ili će pak pitati zašto se nešto nije napravilo, ili tko je je to trebao napraviti. Ta njegova beskompromisnost prema nonšalantnosti me uvijek potakne da i samoj sebi objasnim zašto i kako radim to što radim. On je jedan od onih primjera koji puno očekuje od drugih, spreman reći kada ne što nije u redu, ali istovremeno i spreman preuzeti odgovornost, napraviti posao, uzeti pretešku kutiju iz ženskih ruku i odgovoriti na neku neodgovorenu potrebu.  Prilikom preuzimanja zadataka uvijek pomno propita sve detalje. Svjestan svoje mladosti, spremno će pitati što je pogrešno napravio, ili što je trebao drugačije napraviti. U toj svojoj poniznosti je spreman i poslušati nekoga tko je od njega iskusniji i slijediti uputu svog koordinatora, animatora i voditelja. Ono što ga čini zanimljivim jest da se unatoč poslušnosti autoritetu odvaži učiniti iskorake i pokrenuti nešto novo. U svojoj grupi na 3D formaciji je inicijator, pokreće ljude na djelovanje. Ima dobre ideje kojima zainteresira druge za akciju. U 3D grupi predložio je i organizirao koncert na koji je cijela grupa zajedno išla, a i osmislio je predstavljanje grupe. Domagoj ima visoke ideale, a odnos s Bogom je okosnica njegovog života.