Zanimanje: studentica francuskog jezika i arheologije

Što radiš u SKAC-u i izvan njega? U SKAC-u volontiram u medijskom timu. A izvan SKAC-a još studiram, crtam za Pod Smokvom, ispunjavam vrijeme stvarima koje volim raditi (gledati filmove, čitati knjige, biti u prirodi, družiti se s obitelji) i ljudima koje je Bog svojom dobrotom poslao u moj život.

Volontersko iskustvo: U SKAC-u volontiram u medijskom timu i sudjelovala sam na 72 sata bez kompromisa. Izvan SKAC-a volontirala sam u svetištu Notre Dame de La Salette u Francuskoj, na Svjetskom susretu mladih u Krakowu, kod salezijanca sam davala instrukcije za osnovnu školu i čuvala djecu.

Omiljena SKAC-ova vrijednost i kako ju živiš? Domišljatost. Život je predivna avantura s Bogom. On nalazi razne domišljate načine da mi pokaže koliko me voli – oboji nebo u nevjerojatne boje kad sunce zalazi, šalje mi prave ljude u pravo vrijeme, Biblija mi svaki put kad ju čitam nanovo progovori na način koji mi je baš tad trebao. Božju domišljatost prepoznajem i u svecima. Ima ih toliko puno, a svaki je imao drugačiji karakter, karizmu, poslanje. Kako se Bog dosjetio da ih tako predivne stvori. Sveci su kao vitraj na prozoru crkve – svaki komadić obojenog stakla pušta drugačiju svjetlost u crkvu, a svaki je potreban da čini cjelinu slike. Gledajući vitraj izvana, ne vidi se sav spektar boja i njegova raskošnost. Ali kad ga gledaš iz unutrašnjosti crkve, vitraj sjaji kao sunce, raduje svojim bojama, grije ti dušu. Baš kao sveci, kad su živjeli na ovoj zemlji, bili su ponizni, maleni, a u sebi su krili ogromno bogatstvo i Božju dubinu. Svaki svetac odraz je Božje osobnosti, ljubavi, milosrđa. Tako i preko mene i svakog od nas Bog ima priliku ugraditi jedan Svoj djelić u ovaj svijet, blagosloviti ga, posvetiti. A ja se trudim to Mu omogućiti i napraviti u sebi više mjesta za Njega. Mi smo Božji kanali u ovom svijetu. Budimo i mi domišljati u svetosti i ljubavi i žrtvi prema Stvoritelju i bližnjem. 

Čega se najviše bojiš? Lijenosti u duhovnom životu i nedostatka poniznosti. 

Što najviše voliš? Gledati u noćno nebo posuto zvijezdama i diviti se veličini i ljepoti našeg Boga i svega stvorenoga. 

Zašto volontiraš? U volontiranju pronalazim mir. Želim sve dati drugima, baš kao što je Isus na križu sve dao za mene. Osjećam da ljubav za druge ljude najbolje mogu pokazati u potpunom davanju njima. Volontiranje je škola kreposti, poniznosti i ljubavi koju želim pohađati cijeli život. 

Kako si došla u SKAC? I zašto si ostala? Voljela sam uređivati i izrađivati slike s citatima. Kad sam na društvenim mrežama SKAC-a vidjela da traže volontere u medijskom timu, u srcu sam osjetila veliku želju za tim. Htjela sam negdje brusiti svoj talent, naučiti nove stvari o dizajnu slika, proširiti svoje znanje o medijskom svijetu. I u svemu tome mi je medijski tim SKAC-a jako puno pomogao. Osjećam kao da sam ovdje više toga primila nego što sam zapravo dala. Tu sam dio divne, jedinstvene ekipe, tu sam naučila puno o životu, umnožila svoje talente. I tu sam stvorila najljepša prijateljstva, koja mi svaki dan krijepe dušu. Kako onda ne ostati ovdje? 

U SKAC-u

Sjećam se dana kada smo u SKAC klubu, s nestrpljenjem, čekali dvoje mladih koji će nam se pridružiti u medijskom timu. Jedna od njih je bila i Darija. Mirna i samozatajna djevojka, ali prije svega Božja. Nije previše govorila, ali njenim dolaskom je došao poseban mir u tim. Od samog početka sam mogla puno toga naučiti od nje. Često čujemo da su oči ogledalo duše. Kod Darije stvarno jesu. Čist pogled koji ti pruža ogromnu ljubav. Često sam imala osjećaj da me Gospodin gleda. Ima otvoreno srce za svaku osobu koja joj dođe na put i nije joj problem dati svoje vrijeme. Nije osoba koja puno priča o sebi, ali ima ogromno uho za druge. Sve je to dala i na raspolaganje SKAC-u. U timu je osoba koja će uvijek uskočiti ako je negdje zapelo ili netko nešto ne stigne odraditi. Bez prigovora i u totalnoj poniznosti. Svaku situaciju smireno rješava i uvijek nađe neko opravdanje. U svima i svemu traži Boga, baš kako nas sv. Ignacije uči. Voli digitalni marketing i stvarno se vidi koliko je radosna što može tako služiti Gospodinu, zato i je u SKAC medijskom timu skoro dvije godine.