Volonterski kamp koji se trebao održati od 16. do 20-og rujna 2020. na Krapnju, održat će se u Zagrebu od 17.do 19.rujna. Točnu lokaciju ćemo potvrditi.
Pozivamo sve zainteresirane kojima ova promjena lokacije omogućuje da ipak sudjeluju, da se prijave do 11. rujna 2020. Prijaviti se možete na poveznici. 

Program je namijenjen svim mladima aktivnim u društvu, dobi između 18 i 30 godina. Vrijeme programa je sljedeće: 
17. rujna: 17:00 – 20:30; 18.rujna 2020: 17:00 – 20:30; 19. rujna 2020: 9:00 – 19:00. 

U subotu, 19.rujna predviđen je ručak za volontere. Predložena participacija, za troškove ručka i materijala, iznosi 50 kn. 

Izvođenje programa prilagođeno je s obzirom na promjenu lokacije, ali svrha i cilj programa ostaju isti: osnažiti aktivne mlade za odgovorno i kvalitetno djelovanje u društvu te promotriti svakodnevno djelovanje pod svjetlom ignacijevske duhovnosti. Vjerujemo da, neovisno o volonterskom iskustvu, program može poslužiti da si osvijestimo djelovanje, pripremimo se za novu godinu i naučimo nešto novo. 
Program je koncipiran od dva glavna dijela:

U edukativnom dijelu, aktivni mladi će moći osvijestiti vlastitu ulogu u izgradnji Crkve i svijeta te prepoznati važnost proaktivnog djelovanja iz perspektive Crkve i svijeta. 
Kroz iskustveni rad, mladi će se okušati u različitim grupnim ulogama i kroz to uvježbati organizacijske i komunikacijske vještine. 
Kroz duhovni program, kao i u edukativnom i radnom dijelu, nastojat ćemo promišljati što nas u trenutnim aktivnostima dovodi Bogu i jesam li ondje gdje me Bog želi. 
Program kampa nastao je kao odgovor na izazove s kojima se mladi volonteri susreću, iz želje za odgovaranjem na stvarne potrebe mladih i društva u cjelini. 

S obzirom na epidemiološku situaciju, program će se provoditi prema preporukama HZJZ.

Broj sudionika ograničen je na 20, a prijaviti se možete preko sljedeće poveznice: https://forms.gle/qksVzfQJ5krnSXh6A do 11.rujna 2020. godine. 

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju putem maila volonterski.centar@skac.hr