Jeste li znali da ime Ignacije dolazi od latinske riječi ignis, a to znači vatra? Utemeljitelj Družbe Isusove, sv. Ignacije, vatru nije nosio samo u imenu, nego i u srcu. Nakon što je u Manresi Duh Sveti zapalio plamen u Ignacijevom srcu, Ignacije je sve činio s gorljivom ljubavlju te na veću slavu Božju. Danas se taj isti plamen raspiruje u srcima onih koji se susretnu s duhovnim vježbama i ignacijevskom duhovnošću. Po uzoru na sv. Ignacija i mi u SKAC-u i Magisu nastojimo biti gorljivi u svemu što činimo. Zato orezivanje maslina, gradnju suhozida, kuhanje za velike grupe ljudi, fotografiranje ili pjevanje vidimo kao priliku u kojoj Duh Sveti može zapaliti vatru i u nama.

A ti? Dimiš ili goriš? Ako ne goriš, želiš li gorjeti? Ako se u tebi probudila želja da i ti goriš za druge, mi bismo ti htjeli ponuditi mogućnost volontiranja i sudjelovanja u našim programima. Predstavljanje istih bit će 20. listopada u dva termina. Uživo u 18 h te online u 20 h. Pomoglo bi nam kada bi svoj dolazak najavio/la ovdje kako bismo mogli pripremiti prostor i aktivnosti te obavijestiti te u slučaju promjena uoči samog događaja.

Na susretu ćemo predstaviti ljetne programe Jednostavno ljeto i Magis CRO te podijeliti konkretne informacije onima koji žele stjecati znanja i pomagati na području formacije mladih, logistike, financija, marketinga, promocije itd. Na susretu ćemo predstaviti i naše redovite aktivnosti (zbor, podcast, uredništvo..) u koje se također možete uključiti te pitati pitanja koja vas zanimaju. Jednostavno ljeto uključuje pripremu programa za srednjoškolce, studente i radnu mladež na našim Modravama, kao i njegovanje maslina i obnovu suhozida kroz godinu.

Nakon što smo ove godine bili domaćini projekta Magis Europe 2022. na kojem je tijekom osam dana 375 mladih sudjelovalo na 29 različitih eksperimenata, želja nam je ponovno organizirati projekt, ali u manjem obujmu. Više detalja o Magis CRO saznajte na susretu.

Ako imate pitanja o samom susretu možete se javiti na: volonterski.centar@skac.hr. Pitanja vezana uz program Jednostavno ljeto možete slati na modrave@skac.hr., a o programu Magis CRO na: koordinator@magis-cro.com.