Jednoga dana uđe u lađu on i učenici njegovi. I reče im: »Prijeđimo na onu stranu jezera.« I otisnuše se. Dok su plovili, on zaspa. I spusti se oluja na jezero. Voda stane nadirati te bijahu u pogibli. Oni pristupiše i probudiše ga govoreći: »Učitelju, učitelju, propadosmo!« On se probudi, zaprijeti vjetru i valovlju; i oni se smire te nasta utiha. A on će im: »Gdje vam je vjera?« A oni se prestrašeni u čudu zapitkivahu: »Tko li je ovaj da i vjetrovima zapovijeda i vodi, i pokoravaju mu se?«

Dragi naši,

Okolnosti koje su uzrokovane korona virusom, kao i potres, doveli su nas u neuobičajenu situaciju. Uslijed prodrmanih temelja ovo ljeto ćemo provesti drugačije nego inače. To znači da u SKAC-u i MAGIS-u nećemo imati ljetne programe na Modravama, Golom otoku, Lastovu, Papuku. Ljeto ćemo koristiti za rad s našim voditeljima projekata, volonterima, animatorima u želji što bolje pripreme za jesen i nove izazove.

Želja nam je uvijek biti u Božjoj blizinu, gdje Ga učimo slušati i slijediti. I možda se sada čini suludim u ovom trenu zastati, povući se u osamu. No tražili smo da nam to Bog potvrdi – i tako smo učinili. Sjetimo se i Petra, kojem je izgledalo suludo ići ribariti po danu, pa što se dogodilo…

Da bismo druge mogli zapaliti prvo mi sami moramo biti “upaljeni.” Jer ne ćemo moći dati ono što nemamo. Kako to učiniti? 
Odgovor je jednostavan. Stati na loptu, maknuti se u tišinu, biti iskren, i moliti se kako možemo. Jer kažu: Onako kako ne možete – nemojte!

Želimo se brinuti jedni za druge, čuvati jedni druge. Jer ako oni koji vode budu dobro i oni koji su im dani za voditi, bit će dobro!
Želimo učvrstiti naše redove, odmoriti izmorene, pripremiti se za jesen koja je pred nama, ali i za ljeto koje će nam tek doći. Želimo se još malo približiti Izvoru kako bismo bili spremni za davanje i izazove u sljedećoj akademskoj godini.

Ostanite i dalje s nama na svim aktivnostima, programima i događanjima koja  vam pripremamo.

Isus je sa svojim učenicima u lađi i mirno spava nakon napornog dana. Na jezeru se digla oluja. Učenici su zahvaćeni strahom i nemirom, osjećaju smrtnu opasnost, a Učitelj mirno spava. Bude ga i očekuju od njega spas. On se budi i utišava oluju. Oluja će uvijek biti, ima ih u nama i oko nas svaki dan. Ali ti si Isuse i danas u lađici svoje Crkve, duboko prisutan i ukorijenjen u našu sudbinu. Na tebe smijemo uvijek računati. Unijet ćeš mir u naša srca.

Stoga, budite u zajedništvu s nama, molite za SKAC, MAGIS, Družbu Isusovu – da  Gospodin plovi s nama i donosi mir u naša srca.