Na današnji dan obilježavamo Međunarodni dan obitelji! Papa Ivan Pavao II. govori sljedeće: Kao što bez ljubavi obitelj nije zajednica osoba, tako bez ljubavi obitelj ne može živjeti, rasti niti se usavršavati kao zajednica osoba.

SVETI JOSIP LJUBI OBITELJ!
Sveti Josip, potpora obitelji, uči nas važnosti majčinstva, očinstva i djece. On je svetac Isusova djetinjstva i njegovih skrivenih godina. On modernog čovjeka uči da jedina prava definicija obitelji jest ona koja kaže da se obitelj sastoji od majke, oca i djece. Poimanje „moderne obitelji“ prijevara je Đavla. Redefiniranje braka i obitelji izaziva slom društva, kulture, morala i pravih obiteljskih vrijednosti. U osobi svetog Josipa muškarci mogu naučiti što to znači biti muž i otac. Muškarci se moraju žrtvovati za žene, djecu i opće dobro. Muškost i očinstvo usavršavaju se po ljubavi, žrtvi i vjernosti onima koji su im povjereni na brigu. S takvom muškosti muževi i očevi postaju potpornji civilizacije i, doista, postaju sveti. Svijet pun muškaraca poput svetog Josipa doživjet će obnovu društvenog i moralnog poretka. Vidjela sam kako Isus pomaže svojim roditeljima na svaki mogući način, ali i na ulici, i kad god mu se ukaže prilika, radosno, zdušno i spremno pomaže svakome. Pomagao je svome očuhu u njegovoj radionici i bio je posvećen molitvi i kontemplaciji. Bio je uzor svoj djeci u Nazaretu.

SVETI JOSIP ŽELI BITI POTPORA VAŠE OBITELJI.
Potpora je temelj. Kako bi vaš dom stajao na čvrstim temeljima i bio nedodirljiv, vašoj obitelji treba sveti Josip. On će vašu obitelj naučiti važnosti molitve, uzajamnom poštovanju, čistoći, poštenju, praštanju, ljubavi i, kao najvažnije, stavljanju Boga iznad svega drugoga.

Potporo obitelji, moli za naše obitelji!

Ovoga ljeta i mi ćemo dublje upoznavati lik svetoga Josipa te postajati njemu sličniji. Momci će imati priliku naučiti biti pravi muževi i očevi te po uzoru na svetoga Josipa potpora obitelji. Djevojke će upoznavati svetoga Josipa i njegove vrijednosti kako bi jednoga dana prepoznale muškarca za svoju vlastitu obitelj. Sveti Josip i sljemenska šuma vas čekaju! Prijavnicu pronađite na linku.

Ulomak o svetome Josipu je uz dopuštenje preuzet iz knjige Posveta svetom Josipu, autora oca Donalda H. Callowaya, izdavačke kuće Naklada Benedikta iz Velike Gorice.