U nedjelju 17. listopada službeno su završili ovogodišnjih ”72 sata bez kompromisa”. Sama završnica u Zagrebu obilježila se misnim slavljem koje je započelo u 12.15 sati u Palmotićevoj. Misu zahvalnicu predvodio je pater Petar Nodilo, a prisustvovao je i pater Tomislav Špiranec, voditelj SKAC-a. 

Na samom početku okupljenima se obratio pater Nodilo s uvodnom riječi i poticajnim mislima za volontere, sve sudionike i organizatore. Zahvalio je na beskompromisnosti kojom su mladi diljem “Lijepe naše” ponovno uljepšali brojne ulice, gradove, ustanove, živote. 

Na svetoj misi nazočni su bili brojni volonteri projekta te SKAC-a, organizatori i uži timovi, ali i župljani. Svečano se obilježio kraj ovog maratonskog volonterskog projekta, koji je prošao u radosti, zahvalnosti, poniznosti, radinosti. Cijelom slavlju pridonijeli su i zbor Oaza te SKAC zbor koji su glazbom, posebno pričesnom pjesmom “Gospodine hvala” ukazali na temelj i produkt ”72 sata bez kompromisa.”

U homiliji je pater ukazao na važnost pročitanog Evanđelja po Mateju koji govori da smo pozvani služiti, a ne biti služeni. “Jer ni Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge” dio je teksta koji je upravo misao ovog projekta- dati sebe za druge i obostrano spasenje. Volontiranje je jedan od načina upoznavanja živog Boga kao i ulaska u Kravljevstvo Nebesko. Također, istaknuo je svetost kao istinsko i ponizno otvaranje srca Gospodinu i važnost skrušenosti pred Kristom te djelovanje za dobrobit drugih kao i spasenje duše.

Po završetku misnog slavlja, ondje prisutni imali su priliku podijeliti svoje dojmove jedni s drugima, družiti se i popričati u dvorištu Bazilike, gdje je bilo izobilje kolača doniranih od slastičarne Vincek. Poslije je uslijedilo i fotografiranje volontera te su u opuštenoj atmosferi svi radosno komunicirali.

Projekt “72 sata bez kompromisa” značajan je za mnoge potrebite, ali i sve one koji u njemu sudjeluju ili mu svjedoče. I ove su godine učinjene brojne promjene na korist društva, kao i svih prisutnih, stoga se veselimo ponovnom druženju i beskompromisnom volontiranju.