Ove subote na zelenim površinama omiljenog Fratrovca skupile su se družine prve i druge godine 3D formacije, SKAC-ovog trogodišnjeg programa cjelovitog razvoja za mlade.

Kao i svake godine, nakon mjeseci duhovnog rasta i rada tijekom kojih mladi upoznaju sebe, Boga i druge dolazi trenutak da se to vrijeme zaokruži. Nema boljeg načina od cjelodnevnog druženja u prirodi. No kakvo je to druženje bez akcije?!

Kako naš p.Špiranec kaže „postoji vrijeme za rad, za molitvu i za druženje“

Za neke je bio to prvi susret nakon završetka karantena, tako da zagrljaja, poljubaca i smijeha nije ne nedostajalo. Došlo je vrijeme za rad i podjelu u grupe. Muška ekipa bila je zadužena za težak rad na suncu – sječu drva i postavljanje ogradne žice. Jedna skupina djevojaka bacila se na avanturističko branje višanja, a druga je zasukala rukave te započela pripremu graha i domaćeg kruha za večeru.

Tih nekoliko sati rada uz žamor tišine Fratrovačke šume, smijeh i veselje mladih ljudi, uskoro je zamijenila Sveta misa u kapelici. Bilo je to pravo zaokruživanje ove godine 3D formacije uz riječi evanđelja „U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga“. Upravo te riječi skrivaju simboliku onoga što mladi kroz ovaj program prolaze – mjeseci otkrivanja sebe, svojih vrlina, mana i talenata, upoznavanje Boga kroz Duhovne vježbe i pronalaženja mira, radosti u svakodnevici i užurbanosti svijeta.

Nakon toga uslijedila je večera uz koju kap vina, a našao se i pokoji zalogaj kolača od domaćih i svježe ubranih višanja. Uz pjesmu i gitaru tako su sudionici formacije došli do kraja ovogodišnjeg puta, s nadom i očekivanjem jeseni kada ponovno krećemo s programom.

Slike govore više od tisuću riječi, zato proviri u našu foto galeriju i okom doživi atmosferu sa završnice 3D formacije.

Više o 3D formaciji.