Proteklo je godinu dana od velikog potresa u Zagrebu. Prisjećamo se i jedine žrtve, smrtno stradale djevojčice, petnaestogodišnje Anamarije Carević, koja je na jučerašnji dan otišla u vječni zagrljaj Gospodinu. Divne riječi o Anamariji mogli smo ponovno ovih dana čuti dok su mnogi prepričavali njenu vedrinu, dječju razigranost, ali i predanost i želju za životnomu hodu s Kristom koja se mogla vidjeti u dubini njezinog pogleda. Najbolje to opisuju njezini roditelji, te naš župnik p. Ivan Matić, sestra Marijela i djeca koja su zajedno s Anamarijom pohađala vjeronauk u župi Presvetog Srca Isusova. 

U želji da se zauvijek sjećamo imena Anamarije, u župi se kroz proteklu godinu izrodila ideja o pokretanju zaklada za obnovu bazilike Srca Isusova i izgradnju pastoralnog centra „Anamarija Carević“. Ovime se želi nastaviti tamo gdje je ona stala… jednakim žarom, čistoćom, angažiranošću nastaviti njegovati i buditi vjeru u mladima, stavljajući im život mlade Anamarije kao primjer, pronijeti glas o jednoj divnoj djevojci koja je sada kod Boga, kamo se svi mi koji vjerujemo nadamo jednog dana doći. 

„Imajući na umu da ćemo u obnovi bazilike kao zaštićenog spomenika kulture imati potporu Ministarstva kulture, znali smo da i mi trebamo i želimo dati svoj doprinos. Dapače, upravo ova kušnja dala nam je snagu da gledamo i malo dalje te da uz obnovu bazilike rekonstruiramo i dogradimo pastoralni centar koji će nositi ime ‘Anamarija Carević’, pastoralni centar dostojan ljepote obnovljene bazilike i apostolata koji se u sjeni bazilike vrše“, istaknuo je u svom obraćanju okupljenima zakladnik, župnik i rektor bazilike Srca Isusova, p. Ivan Matić na jučerašnjoj komemoraciji u spomen Anamarije.

Pozivamo vas i da vi darujete svoj dio jer svaka donacija vrijedan je doprinos ovoj inicijativi, ciglica u gradnji razrušene bazilike te podrška nastojanju da se jedina žrtva zagrebačkog potresa nikad ne zaboravi.

Kontakt Zaklade „Anamarija Carević“: Ivana Mišetić, tajnica, 095/3784-789

Podatci za uplatu donacije (račun Zaklade):

HR7823900011101186505, HPB, opis plaćanja obavezno upisati: Donacija

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]