Program i zajednice Žive stijene navještaju Isusa Krista kroz ljepotu crkve i Crkve, građevina i zajednice. Misao vodilju uzeli su od svetog Ivana Damašćanskog: „Ako vas pogan traži da mu pokažete svoju vjeru, odvedite ga u crkvu i pokažite mu ikone i objasnite mu niz religioznih slika”. Više o Živim stijenama u svijetu možete saznati ovdje.

Ovo ljeto Magis je u suradnji s paterom Zvonom Marinovićem odlučio ponuditi mladima takav program u Splitu. Više informacija o programu i prijavnicu možete naći ovdje: Više od ljepote: Žive stijene. Ovim programom želimo omogućiti mladima da traže i nađu Boga u ljepoti, u zajedništvu, u našoj povijesti, i da to iskustvo koje steknu podjele međusobno u manjoj grupi a onda i s posve nepoznatim ljudima. 

Konkretno u ovom programu riječ je o katedrali svetoga Duje u Splitu koju će uz pomoć isusovaca mladi upoznati iznutra i izvana, u različitim povijesnim i kulturnim okolnostima. Sudionici će unići u samo srce Splita, provoditi vrijeme tamo ponirući u istine na kojima je nastajao grad kakav je danas, moliti za sve koji su bili i biti će u katedrali. Imati će priliku kroz šutnju i dijeljenja doživjeti besplatnost Božje ljubavi, darovanost Njegovom prisutnošću u sadašnjem trenutku, dar života i ljubavi Crkve za Crkvu. I to nije sve! Imati će priliku susresti Ga u posve nepoznatim ljudima koji posjećuju katedralu i podijeliti besplatno što su primili.

Za sve mlade do 35 godina, koji osjećaju privučenost ovom programu i sadržajnom ljetivanju koje ono nudi, možda pomoć u konačnoj odluci mogu biti riječi pape Benedikta XVI.:

Prava obrana kršćanske vjere, najuvjerljivija demonstracija kršćanske istine protiv svakog poricanja, s jedne su strane su sveci, a s druge strane ljepota koja je stvarana našom vjerom. Da bi danas vjera mogla rasti, moramo voditi sebe i ljude u susret sa svecima koje valja upoznati, te doći u dodir ljepotom.” (Joseph Ratzinger, La Bellezza, la Chiesa [Ljepota, Crkva], Rim 2005.)