E… kad bi čovjek činio samo ono što želi činiti, i kad bi mogao sve svoje potencijale angažirati. Kad bi mogao samo pravolinijski napredovati. Idilična je zamisao o životu kao zgradi koju izgrađujemo, svakodnevno joj dodajući novu opeku. I svakim danom postajemo jači, pametniji i bogoljubniji.

No, tako ne ide, i dobro da smo toga svjesni – jer bar nećemo pred Gospodinom stajati kao onaj „savršeni“ mladić iz evanđelja koji je sve zapovijedi vršio – a ipak mu je izmaklo Kraljevstvo Božje. Jedno mu je nedostajalo: svijest da su naša djela bezvrijedna, osim ako ih Bog u nama nije izveo. A on ih izvodi u onima koji se u sebe ne pouzdaju, već u njega. Ne trebaju njemu toliko oni koji sobom vladaju, i snagom volje postižu zacrtane ciljeve, niti šampioni askeze – već slobodnjaci i zaljubljenici u život. Oni koji se PRED NJIM mole, trude, pate i vole. Koji mu svakodnevno dolaze kao nesavršeni, i u svojim porazima prepoznaju pobjede koje Bog izvodi poradi toga jer se samo u nj pouzdaju. Život se ne živi tako da mi sebe stvaramo, već dopuštajući da nas Bog stvara. A Bog stvara uvijek ni iz čega. Dok smo nešto, ne možemo postati netko. Tu negdje krije se ona bitna životna crta: treba znati jedriti životom, biti slobodan od strahova, ne sablažnjavati se nad samim sobom, vjerovati u blagoslov svakog novog dana i u nevjerojatne obrate Božje. Valja znati biti sretan, jer samo sretni čine velike stvari u životu. A sretni su oni koji idu sunčanom stranom svojeg životnog puta. Oni koji „imaju petlje“ iskoračiti iz sjene i prijeći preko – uvijek tražeći njegovo lice i volju njegovu.

Od srca te pozdravljam, p. Luka

Šalabahter za život, p. Luka Rađa

Ono što ste upravo pročitali odgovor je patera Luke Rađe na pitanje jednog mladića kako učiniti iskorak i početi raditi na svome preporodu. Pronalaziš li se i ti u tom mladiću? Ako da, pozivamo te da se priključiš Muškoj molitvenoj zajednici u SKAC-u.

Promijeniti svoje životne navike veliki je korak, stoga ćemo jedni drugima biti pomoć i potpora u tome kroz zajedničke susrete i razne eksperimente. Prijaviti se možeš ovdje: PRIJAVNICA, a više informacija i uvjete možeš pronaći OVDJE.