Bog je neumoran u tome da poziva, a mi često to uzimamo zdravo za gotovo. Uši imamo, a ne čujemo. Očima gledamo, ali ne vidimo. Razum imamo, ali ne razumijevamo. Srce imamo, ali ga ne slušamo!

Pozvani smo mijenjati svoj život. Ne samo shvaćanja i spoznaje, nego i navike i ponašanje, svoje odnose i to kako se odnosimo prema sebi, ljudima i stvarima. Mijenjati se s Bogom i s Bogom uređivati život kao takav. Život se sastoji uglavnom od malih stvari. Zato ove duhovne vježbe u svakodnevici koje nudi SKAC smjeraju na mala, svakodnevna i životna iskustva. U suradnji s pratiteljem vježbamo se pronaći Boga u kući, u tramvaju, u šetnji šumom. Pronaći ga u kućanskim poslovima i svome poslu, studiju i svemu za što se zanimamo. Pronaći ga i u onome za što se ne zanimamo,  u onome što nam je neugodno i teško te što izbjegavamo.

Duhovne vježbe u svakodnevici počinju 27.1. Budući da na nijedno putovanje ne idemo nepripremljeni, i za ovo putovanje u dubinu traži se priprema. Da bi ona bila dobra i pravovremena, prijave su otvorene još samo do 1.1.2021. Više informacija o uvjetima i samu prijavu možete pronaći ovdje: U DUBINU.

Mnogima to s pripremom i trudom iz dana u dan nije baš jasno, ni privlačno. Često bi htjeli da se odnos s Bogom razvije naglo i kroz jedan dan. Nekima se Susret dogodi zaista u tren. Ali dubinu odnosa nastavljaju živjeti svakodnevno, malo po malo. To malo je ključno za velike promjene. Ni veliki obraćenici nisu mogli zaobići duhovnost malih stvari. Jer Bog voli sve maleno što je stvorio. U malenosti se daje naći. Malenost ljubi toliko da se malenim učinio. Veliki Bog postao je maleni Božić. I danas je tako.

Ako ti nedostaje strpljenja i sa samim sobom, onda je najbolji način za uhvatiti se u koštac s time zapravo taj da se odvažiš na duhovne vježbe u svakodnevici. Ako se želiš vježbati u malenosti, onda se prijavi za ovu avanturu umanjivanja – pa da možeš s Krstiteljem reći „ja treba da se umanjujem, a On treba da raste“.

Sretan nek je Božić s vama, i nek u srcima našim raste iz dana u dan, malo po malo, do neba!