Sjećate li se SHKM-a u kišovitom Dubrovniku, njegovih zidina, i naših domaćina? Sjećate li se one radosti u šarenim majicama koja je pozivala na slobodu?
A sjećate li se i SHKM-a u Vukovaru? Kad smo hodajući od groblja do grada svjedočili novu snagu, novu mladost, novu nadu. Sjećate li se suznih očiju vukovarskih baka koje su se na ovom mimohodu smiješile?

Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru 2017.

Možda ste premladi i ipak se ne sjećate. I to je manje bitno. Važnije od sjećanja je prilika koja je pred nama:

Zagreb je domaćin SHKM-a 2020. Što to točno znači?

To znači da imamo priliku iskazati svu gostoljubivost na koju smo pozvani- svatko onako kako zna i može. Susret se održava 9. i 10. svibnja. I kako bi sve prošlo u najboljem mogućem redu, potrebni su mu volonteri- oni koji su dobre volje. Što volonter radi:

  • s ljubavlju služi drugima, stavlja se na raspolaganje u pripremi i organizaciji aktivnosti u župi i Nadbiskupiji.
  • vodi i sudjeluje na katehezama za Susret, sudjeluje na pripremnom susretu u arhiđakonatu, animira župljane da se prijave za pružanje smještaja, prikupljanje prijava i sl. 
  • priprema program za subotu navečer u župi
  • priprema liturgijski prostor, pomaže u podjeli ručka, čisti
  • obavlja ostale poslove po potrebi i vlastitim mogućnostima 

A što će volonter dobiti? Susret je prilika za nova poznanstva i učvršćivanje starih. Volontiranjem postaješ dio jedne velike i dobre priče u kojoj konkretno možeš pridonijeti i tako živjeti svoje poslanje, ali i samo geslo Susreta: štogod vam rekne- učinite!

Prijaviti se mogu mladi od 16-30 godina (za volontiranje u župi) i od 18-30 godina (za volontiranje u župi i na Susretu).

Više o samom susretu, pročitajte ovdje

A prijaviti se možeš na PRIJAVNICI Ukoliko imaš pitanja, nemaš svoju župu (jer studiraš u Zagrebu) ili ako imaš neke dileme, možeš nam se javiti na volonterski.centar@skac.hr ili shkm2020@zg-nadbiskupija.hr ili na 01/4894 866